Haberler

Kırklareli'de Kanalizasyon Hatları Temizlendi

Güncelleme:

Kırklareli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, cadde ve sokaklarda yağmur suyu kanallarını ve kanalizasyon hatlarını temizledi.

İl genelinde bulunan cadde ve sokaklarındaki yağmur suyu drenaj ızgaraları, mazgallar, rögarlar ve kanalizasyon kanalları temizleniyor. Kırklareli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, İl genelinde bulunan cadde ve sokaklarda yağmur suyu kanallarını ve kanalizasyon hatlarını temizledi.

Kışın sağanak yağmurlarda su baskınlarıyla karşılaşmamak amacıyla kış mevsimin de her yıl rutin olarak ekipleri tarafından yapılan cadde ve sokaklardaki yağmur suyu drenaj ızgaraları, mazgallar ve rögarların temizliği yapılan çalışmalar ile bitirildi.

Yağmur suyu kanallarında her yıl düzenli olarak temizlik çalışmasının yürütüldüğünü ifade eden Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, yağmur sularının taşıdığı çöplerin ızgaraların bulunduğu kanalların tıkadığını, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin kanallarda genel bir bakım ve temizlik yaptıklarını söyledi.

Yağmur suyu kanallarının kum ve çakıl taşlarıyla dolduğunu aktaran Başkan Çağlayan: "Kırklareli'de yaşayan vatandaşlarımızın soğuk ve yağmurlu günlerde sıkıntı yaşamaması için şimdiden tedbir aldık. Yapılan kanal temizleme çalışmalarında, cadde ve sokaklar üzerindeki yağmur suyu kanalları ve kanalizasyon kanallarının ızgaraları kaldırılıp, içlerinde biriken kum, kağıt, yaprak ve sigara izmaritleri gibi birikintiler temizlenerek, kanal içine tazyikli su sıkıldı. Bu şekilde kanalın tamamen açılması sağlanarak kış hazırlık çalışmalarımızı tamamladık."dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cavit Çağlayan Kırklareli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title