Haberler

Kırıkkale - Ferhat Göçer Coşturdu

Kırıkkale Üniversitesi'nde Bahar Şenliği

Kırıkkale Üniversitesi'nde Bahar Şenliği

Öğrenciler, 4 gün sürecek şenliğin ilk gününde el emeği göz nurlarını sergilerken, Üniversite stadında sanatçı Ferhat Göçer binlerce Kırıkkaleli'ye müzik ziyafeti çekti. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ise öğrencilere moral vermeyi amaçladıklarını söyledi

kIRIKKALE Ürniversitesi'nde her yıl geleneksel olarak kutlanan ve 4 gun sürecek Bahar Şenlikleri, çeşitli etkinliklerle başladı. Kentte Meslek Yüksek Okulu binası önünde başlayan ve büyük ilgi gösterilen şenliklerin ilk gününde öğrenciler el emeği göz nuru ürünlerini sergilerken büyük beğeni aldılar. Şenliğin açılışında konuşan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, öğrencilere moral vermeyi amaçladıklarını belirtirken, gece ise üniversite stadında ünlü sanatçı Ferhat Göçer binlerce Kırıkkaleliye müzik ziyafeti çekti.

Bahar Şenliği'ne Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Garnizon Komutan Yardımcısı Albay Sadık Şaşmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, il müdürleri, Keskin Belediye Başkanı Bayram Sakallı, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Hacılar Belediye Başkanı H. İbrahim Gündoğdu, Kırıkkale Üniversitesi öğretim görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 15 bin kişi izledi.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız yaptığı açıklamada, ôİnsanlar ilk çağlardan beri bahar aylarının girişinde kış aylarının getirdiği yorgunluk hissinden arınmak için kutlama şenlikleri yaparlar. Nevruzlar, bahar bayramları ülkemizin doğusundan batısına kutlanır. Üniversitemiz ve öğrencilerimiz için bahar ayrı bir anlam taşımaktadır. Çünkü 28 hafta boyunca güz ve kış aylarında üniversiteler yoğun eğitim ve öğretim süreci içinde özellikle öğrencilerimiz dersler ve sınavlarla çok daha fazla yorulmaktadır. Bahar şenlikleri ile yorucu dönemi şenlikle bitirip, daha canlı ve diri olmak üzere öğrencilerimizi motive etmeye, sınavlara girmeye hazırlıyoruz. Bu şenliklerle biz daha canlı, daha enerjili olmasını arzuluyoruz"dedi.

Kırıkkale Üniversitesi Halk Oyunları ekibinin Gaziantep yöresini oyununu sunarken, üniversite bayan karate takımının gösterilerinin yanı sıra şenlik standı gezildi, grafik tasarım, el sanatları, mobilya ve dekorasyon, resim ve fotoğraf sergileri gezildi. Vali Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelip, sohbet etti.

Bu arada havai fişek gösterileri eşliğinde üniversite sıtadında sahne alan sanatçı Ferhat Göçer'in gece boyunca müzik ziyafeti çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title