Haberler

Kırca, Bodrum'dan Bombaladı: Hülya Yeterli Değil

Antalya'da 9-14 Ekim günleri arasında düzenlenecek 49'uncu Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde jüri başkanlığına Hülya Avşar'ın seçilmesinin ardından jüri üyeliğinden istifa eden Levent Kırca "Bu ülkede Avşar'dan çok daha nitelikli,"...

Antalya'da 9-14 Ekim günleri arasında düzenlenecek 49'uncu Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde jüri başkanlığına Hülya Avşar'ın seçilmesinin ardından jüri üyeliğinden istifa eden Levent Kırca "Bu ülkede Avşar'dan çok daha nitelikli, saygın ve sinemaya emeği geçen çok iyi isimler var" dedi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde tatilini geçiren Levent Kırca, bu akşam Bodrum Kalesi'nde 'Azınlıklar'ı oynayacak. Levent Kırca Yalıkavak Beldesi Park Dolphin Sitesi'ndeki villasında jüri üyeliğinde istifasıyla ilgili görüşlerini açıkladı. Kırca şunları söyledi:

"İnsanlar festival jürisine güvenerek, inanarak yapıtlarını değerlendirmek üzere gönderiyor. Hal böyleyken zaten Türkiye'de sanat böylesine baskı altındayken devlet ve şehir tiyatroları kapanmışken, heykeller yıkılmışken, sanat büyük bir baskı altındayken, bu tür değerli festivalleri son derece titizlikle değerlendirerek sürdürmeliyiz. Bana jüri üyeliği için teklif geldiğinde oradaki arkadaşlarıma 'Ben daha çok tiyatrocu ve televizyoncuyum. Yani birkaç film yaptım. Elbette belirli bir film kültürüm var. Çok film seyrediyorum. Ama acaba yeterli olabilir miyim? diye düşündüğümü söyledim. 'Hayır efendim sizi istiyoruz' dediklerinde jüri üyeliğini kabul ettim. Başkanın kim olacağını sorduğumda da bilmediklerini söylediler. Bana 'Sen başkan ol' deselerdi, özür dileyerek kabul etmezdim. Sonra Hülya Avşar'ın jüri başkanı olduğunu öğrendim. Avşar'ın kendisini ile bir sorunum yok. Ayrıca severim, dostluğum da var. Ama Avşar'ın genel kültür yapısını bilirim, dünyaya bakış açısını bilirim. Bugün sanatçılar sanata yapılan baskılar karşısında objektif olarak tavırlarını koymak mecburiyetindeler. Türkiye Cumhuriyeti'ne, Atatürk'e yapılan baskılar karşısında sanatçılar fikirlerini cesurca söylemek durumdalar. Bir sanatçının dünya görüşünün olabilmesi için de altyapısı ve kültür birikimi olması gerekir. Ben bu film festivalini çok önemsediğim için Avşar'ın jüri başkanlığını yeterli bulmadığımı, eveleyip gevelemeden söyledim. Hülya bu iş için yeterli değil. Hülya Avşar başkanlığında jürinin olumlu bir sonuç alınabileceğini sanmıyorum. Bu ülkede Avşar'dan çok daha nitelikli, saygın ve sinemaya emeği geçen çok iyi isimler var." - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Levent Kırca Hülya Avşar Antalya Bodrum Politika Güncel Haberler

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

İstanbul'da 1 Mayıs'ta çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınan 27 kişi daha tutuklandı

İstanbul'da 1 Mayıs'ta çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınan 27 kişi daha tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title