Haberler

Kilis'te depremde hayatını kaybedenler anıldı

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında Kilis'te, hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi. Kilis Valisi Tahir Şahin, depremin etkilerini ve yapılan çalışmaları anlattı.

Kilis'te saat 04.17'de depremde hayatını kaybedenler anıldı

KİLİS - Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılı çerçevesinde Kilis'te, hayatlarını kaybedenler için anma programı gerçekleştirildi.

Kilis'te İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Kilis Valisi Tahir Şahin başkanlığında ve protokol üyelerinin de katılımıyla Kilis AFAD İl Müdürlüğü binasında yapıldı. Kilis Valisi Tahir toplantıda, 11 ilde etkili olan deprem felaketinde bölgedeki yaralı vatandaşların Kilis'e gelerek tedavi edilirken bölgedeki diğer illerde de önemli rol oynadığının altını çizdi.

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısında basın açıklama yapan Kilis Valisi Tahir Şahin,"6 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketi olarak ifade ettiğimiz ve Kahramanmaraş Pazarcık üssü olan depremlerin bu gün yıl dönümü. İlimiz dahil 11 ili etkileyen asrın felaketinde şehrimizde ilk etapta AFAD personellerimiz bugün bulunduğumuz koordinasyon merkezinde 40 binanın yıkıldığına dair ihbar alarak, beraberinde 11 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 65 vatandaşımız sağlık kuruluşlarında tedavi altına alındı. Yaşanan deprem kış ayında olması sebebiyle hızlı bir şekilde şehrimizin barınma merkezleri oluşturmuş, kentte 2 bin 66 çadır kurularak hemşerilerimizin acil barınma ihtiyaçları karşılandı" dedi.

Kendisi depremzedeyken diğer afetzedelere el uzattığını söyleyen Vali Şahin, "Depremde günlük olarak 110 bin depremzede hemşerilerimize sıcak yemek sunumu yapıldı. İlk etapta şehrimize 406 yaşam konteynırı, kırsal alanlara ise 699 konteynır kurulumunu yaptık. Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığımız depremin hemen arkasından kentte 94 bin 636 bağımsız yapıyı incelemiş, 457 binanın yıkılmış, 151 binanın acil yıkılacak, 1926 binada ağır hasar oluşmuş, 488 binanın da orta hasarlı olduğunu tespit etti. Günümüze kadar hızlı bir şekilde enkaz kaldırma yıkım işlemleri gerçekleştirilirken şehrimizde enkaz yüzde 98'i kaldırıldı. Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesiyle bir yıl içerisinde hemşerilerimiz köy konutlarının ve beraberinde AFAD Başkanlığımızın koordinesinde gerçekleştirdiği konutların yapım süreci başlanmış, bu gün itibariyle ilimizde yapımı devam eden konutların ve eğitim öğretim kurumlarımızın yapımı hızlı şekilde devam etmektedir. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için rabbimden rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum" sözlerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Tahir Şahin Kilis Deprem Valilik Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title