Haberler

Kılıçdaroğlu: 15 Mayıs'ta Borsa'ya soruşturma emri vereceğim

Güncelleme:

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kilitlenirken Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu gece saatlerinde dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, "Borsa'da vatandaşımızı soydular. Çalınanı tahsil edeceğiz manipülatörlerden. 15 Mayıs günü Borsa'ya soruşturma emri vereceğim" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı'nın 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Borsa İstanbul'da daha önce yaşanan hareketlilikle ilgili bugün Twitter hesabından yeni bir paylaşım yaptı.

"MAALESEF AVLANAN SİZ OLACAKSINIZ"

Kılıçdaroğlu, 18 Kasım 2022'deki "Küçük yatırımcıyı da uyarıyorum. Tasarrufunuz enflasyona ezilmesin diye borsaya giriyorsunuz ama asıl yem, bu gördüğünüz şişirilmiş değerlerde. Maalesef avlanan siz olacaksınız" mesajını alıntılayarak, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde 14 Mayıs seçiminin ertesi günü borsa hakkında soruşturma emri vereceğini kaydetti.

"ÇALINANI TAHSİL EDECEĞİZ MANİPÜLATÖRLERDEN"

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Borsa'da vatandaşımızı soydular. Görülmemiş bir operasyona maruz kaldı küçük yatırımcı. Çok üzgünüm, uyarmaya çalışmıştım. Beni dinlemeyenler, alay edenler oldu. Canları sağ olsun. Çalınanı tahsil edeceğiz manipülatörlerden. 15 Mayıs günü Borsa'ya soruşturma emri vereceğim." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: 15 Mayıs'ta Borsa'ya soruşturma emri vereceğim

"KÜÇÜK YATIRIMCI BÜYÜK ZARAR GÖRECEK" DEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, 18 Kasım 2022 tarihinde yaptığı paylaşımlarda ise şunları belirtmişti;"Doları baskılamak için gece saatlerinde kamu bankaları birbirine Dolar-TL al sat yapıyorlar. Her şeyleri suç, her şeyleri sahte. Şimdi benzer bir hareketi borsada da görüyoruz. Belli aracı kurumlar üzerinden bazı şirketlerin değerini bilerek şişiriyorlar. Farkında değiller ama Bay Kemal onları izliyor. Bu işledikleri suçların hesabı sorulacak. Sonra 'emir geldi, yaptım' demek yok. Benden söylemesi.

Küçük yatırımcıyı da uyarıyorum. Tasarrufunuz enflasyona ezilmesin diye borsaya giriyorsunuz ama asıl yem, bu gördüğünüz şişirilmiş değerlerde. Maalesef avlanan siz olacaksınız. Sizlere şişirilmiş fiyatlarla hisse satılıyor, yabancılar da bu fiyatlardan sürekli hisse satıp payını azaltarak kaçıyor. Uyarıyorum, küçük yatırımcı büyük zarar görecek. Küçük yatırımcıyı soymaya hazırlanıyorlar. SPK ve Borsa yönetimi olup biteni görmüyor mu peki? Görüyor. Zamanı gelince onlar da hesap verecekler, bilerek müdahale etmedikleri için… İzliyorum, biliyorum."

Kılıçdaroğlu: 15 Mayıs'ta Borsa'ya soruşturma emri vereceğim

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Türkiye Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (29)

Adanalı Haşmet :

Oylar Bay Kemal’e en azından adam gibi adam

3063
228
yanıtYanıtla
Onur Yener:

15 Mayıs sabahı kafanı deve kuşu gibi toprağa gömeceksin...

322
1531
yanıtYanıtla
Gürkan YALÇIN:

Bu adam şaka gibi.. Mazbata almadan emir verecekmiş :)))

541
531
yanıtYanıtla
Cemil Arslan:

Sorarsan başkaları diktatör 20 seçim kaybetmiş sözde demokrat, ağızlara bak emir verecekmiş yetki yok hükümet yok mazbata yok ama kafa dışa vuruyor her sözünde

306
554
yanıtYanıtla
Revolver:

dislike lar gerekli cevabı vermiştir sana

yanıt17
yanıt72
İbrahim Günaydın:

Ne kadar saçma ve gereksiz bi adamsın ya,vatana millete hiç bir hayrın yok zarardan başka otur aşağı gereksiz yere boş laf yapma öyle

320
534
yanıtYanıtla
ismail bey :

ssk yı batıran bir insanın ekonomik vaatler vermesi ne kadar anlamsız...terör ve başka konularda bir şeyler söylese, belki inanırız...

191
606
yanıtYanıtla
bekir yapici:

Yani ben coluk cocuk makarna ekmekle karin doyurmaya raziyim yeterki onlar cebini doldurmaya devam etsin diyorsun kardesim akp ikdidara geldiginde terör sifirlanmisti bi uyanin artik.

yanıt26
yanıt70
ismail bey :

bekir yapıcı. Ak parti geldiği dönemde terör sıfırlanmamıştı. Asker kışladan çıkarılmıyordu. Terörist dağda iyice güçlenmişti. sen operasyon yapmazsan, terör yok gibi görünür.. makarna yerim, ama teröristlerle iş tutanlara prim vermem...

yanıt82
yanıt19
Adalet Kılıç:

Bay Kemal sen ve senin gibilerin sözlerinin yalan dolan olduğunu bu millete herşey güzel olacak nidalarıyla umut aşılayıp İstanbul belediye seçimleri alındıktan sonra yapılan (yapılmayan) icraatlarde herkes gördü.

215
529
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title