Haberler

Kendileri Küçük, Yürekleri Büyük

Aralarında topladıkları harçlıklarla ortopedik engelli Melih Coşgun'a yeni tekerlekli sandalye aldılar.

Balıkesir'in Susurluk İlçesi'nde eğitim veren Atatürk İlköğretim Okulu üçüncü sınıf öğrencileri, aralarında topladıkları harçlıklarla ortopedik engelli Melih Coşgun'a (10) yeni tekerlekli sandalye aldı.

Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin Sosyal Gelişim Projesi kapsamında gerçekleştirdiği yardım kampanyası, Kurtdereli Spor Salonu'ndaki törenle taçlandı. Öğrenciler engellilerin basketbol maçı öncesi Vali Yılmaz Arslan'la birlikte tekerlekli sandalyeyi Melih'e hediye etti. Susurluk Atatürk İlköğretim Okulu 3. sınıf öğretmeni Tuğba Deniz Bozdemir, kampanyayla ilgili bilgi verdi. Bozdemir, Balıkesir Belediyespor Engelli Basketbol Kulübü kaptanı Alper Şentürk'ün yakın arkadaşı olduğunu ve yaşam mücadelesini ve başarılarını gururla izlediğini belirtti. Öğrencilerine Alper Şentürk'ün hayatını ve yaşama tutunma çabalarını anlattığını kaydeden Bozdemir, "Öğrencilerim de engelliler için bir şeyler yapmak istedi. Ben de konuyu Alper'e açtım. Alper, bana Mehmetçik İlköğretim Okulu öğrencisi Melih'ten söz etti. Takımın maskotu da olan Melih'in tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu anlattı. Bizde Sosyal Gelişim Projesi kapsamında Melih için kampanya başlattık. Öğrencilerim eğitim yılı başından itibaren harçlıklarının bir bölümünü sınıftaki kumbaramıza attılar. Sonuçta 400 lira topladık. Sandalyeyi 450 liraya aldık. Bu kampanyayı gerçekleştirmenin ve engelli öğrencimiz Melih'in yüzündeki mutluluğu görmenin gururunu yaşıyoruzö dedi.

10 yaşındaki Melih Coşgun, 2. Lig'deki Balıkesir Belediyespor Engelli Basketbol Kulübü'nün Çanakkale Boğazgücü takımıyla yaptığı basketbol maçı öncesi yeni tekerlekli sandalyesine kavuştu. Maçı izlemeye gelen Vali Yılmaz Arslan, öğrencilerle birlikte tekerlekli sandalyeyi Melih'e teslim etti. Vali Arslan, Susurluklu minik öğrencileri kutlarken, Melih'e de "Seni ileride basketbolcu olarak izlemek istiyorumö dedi. Küçük sporcu da valiye basketçi olmak için sözverdi. Arslan, Sakatlar Derneği'nin öğrencileri için hazırladığı plaketi de öğretmen Bozdemir'e sundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title