Haberler

Kazanın Sebebini Bilirkişi Raporu Ortaya Çıkaracak

Sarıyer'de dün meydana gelen iki kişinin ölümü 8 kişinin de yaralandığı kazanın esrarını bilirkişi raporu çözecek.

Sarıyer'de dün meydana gelen iki kişinin ölümü 8 kişinin de yaralandığı kazanın esrarını bilirkişi raporu çözecek. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili hazırlanan kaza raporunda, otobüsün gaz pedalının takıldığı iddialarının araştırılması için bilirkişi tarafından incelenmesi istendi. Yetkililer, kazanın 27 Ekim 2014 tarihinde Kabataş'ta meydana gelen ve 2 kişinin ölümü 13 kişinin yaralandığı otobüs kazası ile benzerlik gösterdiğini, soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü belirttiler.

Sarıyer, Tarabyaüstü'nde dün, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkan belediye otobüsü, karşısına çıkan araçlara çarparak 200 metre kadar sürükledikten sonra bir binaya çarparak durabilmişti. Olayda kaldırımda yürürken otobüsün altında kalan iki kişi ölürken 12 kişi yaralanmıştı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili hazırlanan kaza raporunda, olayın sebebini ortaya çıkarmak için kaza yapan otobüste bilirkişi tarafından inceleme yapılması istendi. Olayda yaralanarak hastaneye kaldırılan otobüsün şoförü Fikret Gülbahar, aracın gaz pedalının takılı kaldığını, kazanın bu nedenle olduğunu iddia etmişti.

İKİ KAZA BİRBİRİNE BENZİYOR

Öte yandan yetkililer,  kazanın 2014 yılının Ekim ayında Kabataş'ta meydana gelen ve 2 kişinin ölümü 13 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan belediye otobüs kazasına, oluş şekli itibariyle çok benzediğini belirterek, yapılacak  teknik incelemenin ardından olayın sebebinin ortaya çıkacağını söylediler.

Öte yandan 1991 yılında ehliyet aldığı belirlenen şoför Fikret Gülbahar'ın daha önceden sadece iki kez ceza yazıldığı öğrenildi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kabataş Sarıyer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title