Haberler

Kazada Hayatını Kaybeden Öğretim Görevlisi İçin Tören Düzenlendi

Erzincan'da önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Erzincan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Yavuz Kılavuz için cenaze töreni düzenlendi.

Erzincan'da önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Erzincan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Kılavuz için cenaze töreni düzenlendi. Öte yandan kaza görüntüleri ise, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Yrd. Doç. Dr. Yavuz Kılavuz'un vefatı başta ailesi ve yakınları ile Erzincan Üniversitesi ailesini yasa boğdu. Yrd. Doç. Dr. Yavuz Kılavuz, kendisi gibi öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Nuran Kılavuz ile evliydi. 2 çocuk babası Kılavuz için, Terzibaba Camii'nde akşam namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Ardından Kılavuz'un cenazesi, 23 yıl görev yaptığı Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu önüne getirildi. Buradaki törene Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan Vali Yardımcısı Fatih Kaya, eşi Yrd. Doç. Dr. Nuran Kılavuz, çocukları Gülşah ve Zeynep Kılavuz ile yakınları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Buradaki törende önce Yrd. Doç. Yavuz Kılavuz'un özgeçmişi okundu. Ardından bir konuşma yapan Rektör Çapoğlu, "Aile fertlerimizden birini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yavuz Hocamız yaklaşık çeyrek asır üniversitemiz ailesi içerisinde akademik ve idari görevlere talip olmuş ve kıymetli hizmetleri yerine getirmiştir. Dün bu vakit aramızdaydı ve kim bilir ne büyük hayalleri vardı. Bugün Allah'ın takdiri ilahisi onu aramızdan aldı. Onun hayalleriyle üniversitemizi daha ileriye taşıyacağız. Değerli Kılavuz ailesi ile üniversitemiz camiasına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı ali olur inşallah. Hepiniz hakkınızı helal ediniz, biz ondan razıydık Allah da ondan razı olsun" dedi.

Eşini kaybetmenin acısını yaşayan Yrd. Doç. Dr. Nuran Kılavuz ise, "20 yıllık evliydik, beni hiç üzmedi, hiç yüksek sesle bağırmadı, çocuklarını ve işini çok sevdi. Tek isteği vardı, 'başını öne eğme' diyordu, İnşallah eğmeyeceğiz, ondan çok memnundum, 'birlikte yaşlanacağız' demişti, 'ömrümden al senin olsun' diyordu, ben kızıyor, 'olmaz birlikte yaşlanalım' diyordum. Biz oğlumuzu da birlikte kaybetmiştik, biz onunla birlikte askere gittik, hep birlikteydik, o içe ben dışa dönüktüm. Birbirimizi tamamlıyorduk. Takdiri ilahiymiş, emanet sahibini buldu. Üzülmüyorum aslında acı çektiği için üzülecektim, baktım ki yüzünde gülümseme var o yüzden hiç üzülmeyeceğim. Lütfen arkanızda bıraktığınız nefes güzellik olsun, hakkınızı helal ediniz, dua ediniz" diye konuştu.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Dölek tarafından okunan duanın ardından Kılavuz'un cenazesi, toprağa verilmek üzere Ankara'ya gönderildi.

SÜRÜCÜ 388 PROMİL ALKOLLÜYDÜ

Kaza, önceki gün akşam saat 23.00 sıralarında 13 Şubat Caddesi üzerinde meydana geldi. Kılavuz, arkadaşları ile birlikte Fenerbahçe - Beşiktaş maçını seyretti. Maçın ardından aynı cadde üzerindeki markete gitmek için yoldan karşıya geçmek isteyen Kılavuz, L.K. (35) yönetimindeki 24 EH 463 plakalı otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Ambulansla Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan öğretim görevlisi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Otomobilin çarpması sonucu havada taklalar atarak yere düşme görüntüleri ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Gözaltına alınan araç sürücüsü L.K.'nin ise 388 promil alkollü olduğu öğrenildi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erzincan Üniversitesi İlyas Çapoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title