Haberler

Kayseri - Buzağılar Sıcaktan Yürümek İstemedi

Buzağı Güzellik Yarışmasına Katılan Hayvanlar Gölgeye Kaçtı

BUZAĞI GÜZELLİK YARIŞMASINA KATILAN HAYVANLAR GÖLGEYE KAÇTI

SARIOĞLAN ilçesinin çiftlik beldesinde düzenlenen Buzağı güzellik yarışmasına katılan birbirinden güzel ve süslenmiş sevimli hayvanlar sıcaktan olumsuz etkilenince, kendilerini ağaç gölgesine attı. İnsanlan gibi aşırı sıcaktan etkilenen, nazlanan ve yürümek istemeyen buzağıları sahipleri ve belde sakinleri ite kaka jürinin ve protokolün önünden geçirebildi.

Çiftlik 7. Kültür ve Halk şenliğinde yer alan Buzağı Güzellik Yarışmasına 9 hayvan katıldı. dantel, yapma çicek ve şeritlerle süslenen buzağılar yarışmanın yapıldığı alana gelince, Şehit Ömer Doğan parkındaki ağaçların altına giderek, buradan çıkmak istemediler. Hava sıcaklığının gölgede 38 dereceyi bulduğu şenlik sırasında Mehmet Tekkol'a ait 'Mehmet', Hasan Varol'a ait 'Delikız' , Atiye Tekkol'a ait 'Öksüz', Turan Ulu'ya ait 'Garip', Osman Doğru'ya ait 'Vefalı', Mehmet Canıtez'e ait 'Adsız', Ahmet Tokat'a ait 'Dana',Hacı Canıtez'e ait 'Memati' ve Mehmet Canıtez'e ait 'Fırtına' isimli buzağılar, Vali Mevlüt Bilici, Kayseri milletvekilleri Sadık Yakut,Mustafa Elitaş, İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ,AKP Parti İl başkanı Ömer Dengiz Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş'dan jürinin önünden geçerken, sıcaktan etkilenerek, yürümek istemediler. Kimi buzağılar yere yatıp, kalkmak istemedi. Yapılan oylamanın ardından 1. gelen Turan Ulu'nun Garip,2. olan Hasan Varol'un Delıkız, 3. olan Atike Tekkol'un 'Öksüz buzağılarına 10'ar çuval yem, sahiplerine ise bulaşık makinası, kanepe ve fırın armağan edildi

Çiftlik Belediye başkanı Ali Taştan, bölgede yetişen Simental ırkı buzağıları tanıtıp, hayvancılıkla ilgilenenlerin ilgisini çekmek için buzağı güzellik yarışması düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title