Haberler

Kayıp 3 Balıkçıdan 9 Gündür Haber Yok

Güncelleme:

30 yaşındaki Tanay Koska, 31 yaşındaki Nahit Burul ve 28 yaşındaki Selçuk Eğritepe'nin bulunması için çalışmalar sürdürülüyor.

Erdek Kaymakamlığı, kayıp balıkçıların ailelerine bu güne kadar yapılan çalışmalar ve kayıp balıkçıları taşıyan tekneyle ilgili dalgıçlar tarafından çekilen görüntüleri paylaştı.

Denize açıldıktan sonra sonra kendilerinden haber alınamayan 3 balıkçıya ait tekne ve ağlar, Erdek Mayın Filo Komutanlığı tarafından yapılan aramalar sonucu geçen hafta Erdek'e 3, kıyıya 1,5 mil uzaklıkta Şirinçavuş Köyü açıklarında, 39 metre derinlikte bulundu. Balıkçıları bulmak için arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Mayın Filo Komutanlığı dalgıçları tarafından yapılan aramalarda balıkçılara ulaşamayınca dip aramalarının sonlandırarak yüzey aramalarının yoğunlaştırıldığını söyledi. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili kayıp balıkçıların ailelerine bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini açıklayan Kaygısız, şöyle dedi:

"Erdek Mayın Filo ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı dalgıçların geçtiğimiz günlerde 39 metre derinlikte bulunan kayıp tekneyle ilgili çekmiş oldukları görüntüleri kayıp balıkçıların aileleriyle paylaştık. Dip arama çalışmalarını sonlandırdık. Yüzey aramalarımız ise devam ediyor. Ancak bu güne kadar tekne dışında kayıp balıkçılara ait her hangi bir emareye ulaşamadık."

Erdek Balıkçılar Derneği Başkanı Ali Demiray'da açıklamasında dernek bünyesindeki balıkçılarında arama kurtarma çalışmalarına kendi tekneleriyle destek verdiğini söyledi. - Balıkesir / Erdek

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title