Haberler

Karamanlis Obama ile Türk -Yunan İlişkilerini Görüştü

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in ABD Başkanı Barack Obama ile Türk -Yunan İlişkilerini Görüştüğü Bildirildi.

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in ABD Başkanı Barack Obama ile Türk-Yunan ilişkilerini görüştüğü bildirildi.

Yunan Net televizyon kanalındaki habere göre, iki lider Strasbourg'daki NATO zirvesi dolayısıyla ikili bir görüşme yaptı.

Görüşmeden önce Obama'nın iki ülke arasındaki ''mükemmel ilişkilerden'' söz ettiği, terörle mücadele, enerji ve mali krizle mücadele konusunda Atina ile Washington arasındaki sıkı işbirliğini vurguladığı belirtilen habere göre, Karamanlis, görüşmeden sonra televizyona verdiği mülakatta, Obama ile Türk-Yunan ilişkileri, Kıbrıs sorunu ve Makedonya sorunu hakkında konuştuğunu söyledi.

Haberde, Karamanlis'in ''Yunanistan her zaman Makedonya'nın NATO'ya üyeliğini destekledi ancak bu ülkenin iyi komşuluk ilişkileri ilkelerine saygı duyduğunu ve sorunu çözme arzusunda olduğunu gösteren bir şeyler yapması lazım'' dediği belirtildi.

ABD ile Yunanistan arasındaki ilişkiler, ABD'nin Makedonya'nın adını ''Makedonya Cumhuriyeti'' olarak tanıdığı 2004'te gerilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title