Haberler

Karabük Tokatlı Kanyonu'na Hafriyat Dökülmesine Tepki

Tokatlı Kanyonu'na hafriyat dökülmesine tepki Karabük'ün tarihi evleriyle ünlü İlçesi Safranbolu'da her yıl çok sayıda kişinin ziyaret ettiği doğa harikası Tokatlı Kanyonu'na, yamaçtan kamyonlarla inşaat hafriyatı dökülmesi tepki çekti.

Tokatlı Kanyonu'na hafriyat dökülmesine tepki

Karabük'ün tarihi evleriyle ünlü İlçesi Safranbolu'da her yıl çok sayıda kişinin ziyaret ettiği doğa harikası Tokatlı Kanyonu'na, yamaçtan kamyonlarla inşaat hafriyatı dökülmesi tepki çekti.

9 kilometrelik yürüyüş parkurundan oluşan, sincap, at ve kaz gibi hayvanlara ev sahipliği yapan Tokatlı Kanyonu, hafriyat döküm alanı oldu. Kanyon üzerine yerden 80 metre yükseklikte 11 metre genişliğinde yapılan cam seyir terasına ücret ödeyerek çıkan ziyaretçiler, muhteşem kanyonu izlerken hafriyat boşaltan kamyonları görünce şaşkına döndü. Kanyonun 70 metre kadar üst noktasındaki yamaçtan aşağıya kanyona doğru kamyonlardan boşaltılan hafriyat tepki çekti.

Tokatlı Mahallesi'nde yapımına başlanan apartmanın temel kazısından çıkan hafriyatın kamyonlara yüklenip yaklaşık 500 metre uzaklıktaki kanyon alanına dökülmesine tepki gösterenlerden Kamil Eserler, araçları görünce gözlerine inanamadığını söyledi. Dünyanın her yerinden kanyonu görmek için gelenler olduğunu belirten Eserler, şöyle dedi:

"Turistler bu durumdan oldukça rahatsız. Bunu bize söylüyorlar. Ben de yetkilileri aradım ama ilgi göremedim. Bu katliama yürek dayanmıyor. Günde 50-60 kamyon hafriyat kanyona boşaltılıyor. Maloz, çöp hepsini döküyorlar. Gerçekten yazık. İnşallah yetkililer bu işe bir an önce el atarak bu katliama dur der."

Karabük İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, kanyona hafriyat döküldüğünden haberlerinin olmadığını söyledi. Hafriyat döküm alanlarının dışındaki yerlere hafriyat dökenlerle ilgili tutanak tutup gereğinin yapılması için ilgili kurumlara gönderdiklerini belirten Uzun, "Bu tür şeylerde tek ceza kesebilecek kurum Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'dür" dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ali Tunç da konuyla ilgili inceleme yapacaklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Safranbolu Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Caner Zanbak:

Bunu yapanlar ''Madenci olmadığı için'', çevrecilerden hiç bir tepki yok, anlaşılan. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title