Haberler

Kapadokya Turizm Master Planı Protokolü İmzalandı

Güncelleme:

Kapadokya'nın turizm potansiyelini geliştirmek amacıyla hazırlanacak Kapadokya Turizm Master Planı Protokolü imza töreni gerçekleştirildi. Türkiye'nin 2028 Turizm Stratejisi ile uyumlu olarak doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerin korunması, Nevşehir'in turizm payının artırılması amacıyla Kapadokya Alan Başkanlığı ile Kapadokya Üniversitesi (KÜN) iş birliğinde hazırlanacak program kamuoyuyla paylaşıldı.

Kapadokya'nın turizm potansiyelini geliştirmek amacıyla hazırlanacak "Kapadokya Turizm Master Planı Protokolü" imza töreni gerçekleştirildi.

Türkiye'nin 2028 Turizm Stratejisi ile uyumlu olarak doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerin korunması, Nevşehir'in turizm payının artırılması amacıyla Kapadokya Alan Başkanlığı ile Kapadokya Üniversitesi (KÜN) iş birliğinde hazırlanacak program kamuoyuyla paylaşıldı.

Nevşehir Vilayetler Evi'nde gerçekleştirilen törende, Vali Ali Fidan, çalışmanın, tarihi dokuların korunmasına yönelik farkındalık çalışmalarının gerçekleştirilmesi, nitelikli tesis yatırımları ve bölgenin uluslararası alanda tanıtımını attırmak amacıyla ilgili kurumlarla iş birliklerinin yapılmasını kapsadığını belirtti.

Kapadokya turizmi açısından değerli bir çalışmanın ilk adımının atıldığını aktaran Fidan, "İlimiz turizmini daha da geliştirmek ve gelirini yükseltmek için çalışıyoruz. Bu da hazırlanacak master plan ile mümkün. Konaklama sürelerinin uzadığı, vatandaşlarımızın turizmden faydalandığı bir turizm aşamasına geçmiş olacağız. Bu çalışma tamamlandıktan sonra bölgemizdeki turizm faaliyetleri daha üst seviyeye çıkmış olacaktır." dedi.

Kapadokya Alan Başkanı Birol İnceciköz de Kapadokya Üniversitesinin daha önce birçok kentte master plan hazırladığını, bu tecrübenin Kapadokya adına değerlendirileceğini söyleyerek, "Bugüne kadar keşfedilmemiş birçok önemli unsuru da fark edilebilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Doğal ve tarihi değerlerimizi korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak en önemli şartlarımızdan biridir." diye konuştu.

KÜN Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar da dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarından Kapadokya'da turizmin sürdürülebilirliğinin sağlanacağını dile getirerek, "Ülkemiz turizmde 60 milyar dolar hedefine yürüyor. Kabaca hesapla Kapadokya'da 3 milyar dolarlık turizm geliri var. Sıcak hava balonlarının ise tahminen 150 milyon dolar katkısı var. Bunların net rakamları master planın devreye konulmasıyla ortaya çıkacak." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından protokol Fidan, İnceciköz ve Karasar tarafından imzalandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kapadokya Nevşehir Türkiye Çevre Kültür Turizm Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title