Haberler

Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenler Bitlis'te anıldı

Güncelleme:

Tatvan ilçesinde, Vangölü Aktivistleri Derneği öncülüğünde 6 Şubat 2023'teki depremlerde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi. Dernek üyeleri ve vatandaşlar, dua ederek göle karanfil bıraktı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler Bitlis'te anıldı.

Tatvan ilçesinde, Vangölü Aktivistleri Derneği öncülüğünde "Asrın Felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat 2023'teki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin birinci yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Van Gölü sahilinde bir araya gelen dernek üyeleri ile vatandaşlar, depremlerde hayatını kaybedenler için dua etti, göle karanfil bıraktı.

Dernek Başkanı Dilruba Ercan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılı nedeniyle anma etkinliği düzenlemek istediklerini söyledi.

Depremin yıkıma yol açtığı illeri temsilen göle 11 karanfil bıraktıklarını belirten Ercan, "Depremlerde binlerce insanımızı kaybettik. Deprem konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Deprem değil ihmal öldürüyor. Deprem gerçeğiyle yüzleşmenin en iyi yolu, sağlam yapılar yapmaktır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Tatvan Bitlis Doğal Afetler Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title