Haberler

Kahire'nin Doğusunda Firavun Khufu Dönemine Ait Taş Bloklar Gün Işığına Çıkarıldı

Güncelleme:

KAHİRE, 14 Haziran (Xinhua) -- Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Mısır-Alman arkeoloji heyetinin Kahire'nin doğusunda Firavun Khufu (M.Ö. 2589-2566) dönemine ait granit taş bloklar ortaya çıkardığını bildirdi.

KAHİRE, 14 Haziran (Xinhua) -- Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Mısır-Alman arkeoloji heyetinin Kahire'nin doğusunda Firavun Khufu (M.Ö. 2589-2566) dönemine ait granit taş bloklar ortaya çıkardığını bildirdi. Bakanlığın açıklamasında, Mısır'ın Eski Eserler Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Mostafa Waziri'nin, "Firavun Khufu'ya ait eşyaların Ayn Şems bölgesinde ilk kez keşfedildiğine" dair sözlerine yer verildi. Güneşin Gözü anlamına gelen Ayn Şems, başkent Kahire'nin en eski semtlerinden biri.

Tarihi belli olmayan fotoğrafta, Mısır'ın başkenti Kahire'deki Ayn Şems bölgesinde keşfedilen üzerine desenler oyulmuş taş blok görülüyor. (Fotoğraf: Mısır Turizm ve Eski Eser Bakanlığı/Xinhua aracılığıyla)

Waziri, blokların bilinmeyen bir yapının parçası olabileceğini veya MÖ 1292 ile MÖ 1069 yıllarında Ramesside döneminde inşaat malzemeleri olarak Giza'daki Piramitler Yaylası'na taşınmış olabileceğini belirtti. Mısırlı ve Alman heyetin ortak misyonunda ayrıca, Firavun I. Pepi Meryre için Horus şahin yazıtlı bir granit parçası, Firavun II. Amasis heykelinin bir kaidesi ve Sfenks şeklindeki heykellerin bazı kısımları bulundu. Açıklamaya göre, kazı çalışmaları sırasında, aralarında İİ. III. ve V. Amenemhet, III. Senusret, Büyük Thutmose, II. Ramesses ve II. Seti'nin de yer aldığı firavunların kalıntıları da ortaya çıkarıldı.

Tarihi belli olmayan fotoğrafta, Mısır'ın başkenti Kahire'deki Ayn Şems bölgesinde keşfedilen üzerine desenler oyulmuş taş blok görülüyor. (Fotoğraf: Mısır Turizm ve Eski Eser Bakanlığı/Xinhua aracılığıyla)

Tarihi belli olmayan fotoğrafta, Mısır'ın başkenti Kahire'deki Ayn Şems bölgesinde keşfedilen eski bir Mısır firavununun eksik bir taş heykeli görülüyor. (Fotoğraf: Mısır Turizm ve Eski Eser Bakanlığı/Xinhua aracılığıyla)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Münir Karaloğlu Kahire Mısır Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title