Haberler

Kadir İnanır Demirtaş'ı Yere Göğe Sığdıramadı

Güncelleme:

Usta oyuncu ve 'akil insan' Kadir İnanır, "Bu ülkenin yetiştirdiği pırıl pırıl, umut veren tek bir siyasetçi var; Selahattin Demirtaş." dedi.

Hükümetin çözüm sürecinin kamuoyundaki algısına katkı için oluşturduğu Akil İnsanlar Heyeti'nin en meşhur birkaç yüzünden biri olan usta oyuncu Kadir İnanır, sürece ve siyasi görüşlerine dair bomba açıklamalarda bulundu.

6-7 Ekim olaylarının ve sonrasında yaşanan sürecin HDP'yi yıpratmaya dönük bir provokasyon olduğunu düşünen İnanır'a göre Türkiye'nin tek umut veren siyasetçisinin ise Demirtaş olduğu söyledi.

Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'in sorularını yanıtlayan İnanır'ın o açıklamaları:

"BU ÜLKEDE UMUT VEREN TEK SİYASETÇİ VAR; SELAHATTİN DEMİRTAŞ"

HDP'ye çok eleştiri var. Onların bu süreci doğru yönetebildiklerini düşünüyor musunuz?

HDP'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde koyduğu performans alkış aldı bu ülkede. Peki ya bunu genel seçimlerde daha da yükseltirse nasıl olur? Bunu kırmak lazım. Bu ülkenin yetiştirdiği pırıl pırıl, umut veren tek bir siyasetçi var; Selahattin Demirtaş. O da 'Gidin, kırın' diye bir şey söylemedi. Üzüldüğünü de söyledi sonra. HDP seçimle gelmiş, çok genç bir siyasi parti. Elli yıllık partiler onlarca hata yaparken, HDP'ye bu kadar saldırmak vicdansızlıktır. Selahattin Demirtaş'a bütün Türkiye halkı sahip çıkmak zorunda. Öyle siyasetçi yetişmiyor, gerçekten yetişmiyor.

"KOBANİ OLAYLARINDA BÜYÜK PROVOKASYON VAR"

6-7 Ekim'de sokak şiddetinin arkasında kimler ya da ne vardı sizce?

Maskeliler, maskesizler kim? Açığa çıkmalı. Türkiye'de 7 bölgede kriminal laboratuvarlar var. 'Böyle gitmez' programını yaparken ben bir tanesini Adana'da gördüm. Maskeli bir adamın görüntüsünü bilgisayarda özel programla açtılar, adamın yüzü kabak gibi ortaya çıktı. Bu yüzü örtülü herkes deşifre edilip kamuoyuna açıklanabilir. Büyük bir provokasyon var. Bunun içinde içte ve dışta kimler varsa onu açığa çıkaracak teknoloji ve istihbarat gücümüz var. Suçlamalar ondan sonra yapılacak.

Şunu mu söylüyorsunuz; kanıtlanmadan 6-7 Ekim olaylarında şiddeti HDP çizgisindeki gençlerin yaptığına inanmıyorum.

Asla inanmıyorum. Kanıtlanması lazım. Yayın yasağı ne demek? Eğer bu açıklama uluslararası ilişkileri zedeleyecek bir boyut taşıyorsa, o zaman gene de bunu açıklamanın kendi içimizde bazı yolları olabilir. Ama böyle at gözlüğüyle 'Vurdular, kırdılar' demek! Tarih bunu bir gün yazar.

"HDP, HERKESİ SOKAĞA TEPKİ GÖSTERMEYE DAVET EDEBİLİR"

HDP'nin sokağa çıkma çağrısı bazılarının savunduğu gibi yangına körükle gitmek miydi?

Yapabilir, demokratik hakkıdır, herkesi sokağa tepki göstermeye davet edebilir. O çağrıda 'Vurun, kırın' diye herhangi bir cümle var mı? Mesele orada sıkışıp kalmış insanların canlarının kurtarılmasıydı. Kurtuluş yolu istediler. Açamadınız. Uluslararası ilişkiler yönünden açamadınız, kendi pozisyonunuz gereği açamadınız, bölgedeki stratejik durumdan dolayı açamadınız. Biz bunları bilmiyor değiliz. Ama göz göre göre de bir katliam vardı. Ben burada bu katliamdan etkilenirken, orada akrabaları olan insanların etkilenmesi doğal değil mi?

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE DEMİRTAŞ'I DESTEKLEDİM"

Siz artık HDP seçmeni misiniz?

Ben HDP'nin bir siyasi organizasyonuna üye değilim. Ama Cumhurbaşkanlığı seçiminde Selahattin Demirtaş'ı desteklediğimi deklare ettim. Türkiye'nin özlemini o kadar güzel anlattı ki, onu desteklememek bizim kimliğimize, kişiliğimize yakışmazdı.

"EGEMEN GÜÇLER 'ŞANSINIZ YOK, BARIŞACAKSINIZ' DİYOR"

'Kadir İnanır solcu kimliğiyle tanıdığımız bir sanatçı, ne işi vardı AK Parti'nin projesinde' diyenlere ne yanıt verdiniz?

AKP'nin barış projesi değil bu. HDP'nin de barış projesi. İki saattir ne anlatıyorum, egemen güçler diyor ki; 'Bu bölgedekiler, barışacaksınız, hiç şansınız yok'. Ayrıca ben ilk günden beri 'akil insan' tanımını reddettim. Ama şu var; gittiğiniz yerde toplumu etkileyebilmelisiniz. Tanınır yanınız olmalı. Bizim 9 kişilik grupta ancak 3 kişiyle anlaşabilirdim, geri kalan 6 kişiyle anlaşmam mümkün değildi. Ama öyle bir mühendislik yapmışlar ki gittiğimiz yerlerde 9'umuzun da bir karşılığı vardı. Bir de Akdeniz Bölgesi'nde genelde sürece karşı bir toplum vardı. Sürece karşı çıkan kafatasçı tiplerin televizyonlardaki yaylım ateşinden çok etkilenmişlerdi. Neredeyse televizyondaki cümlelerin hepsini kelimesi kelimesine duyduk gittiğimiz yerlerde. İlk günü hatırlıyorum, korkunç bir savaş sahnesi gibiydi. Ama zaman geçtikçe, ölümler gelmeyince hava değişti. Toplumda sürece katkı başladı.

"BEN AKP'Lİ DEĞİLİM!"

O yaşadıklarınıza bakınca 'keşke kabul etmeseydim' dediğiniz ya da kullanıldığınızı düşündüğünüz oluyor mu?

Hep söyledim; ben AKP'li değilim. Bu ülkenin hiçbir siyasi oluşumu beni kendi adına kullanamaz. Ben bu süreç boyunca her türlü riski alarak çalışmalarımı sürdürdüm. Barışı istemeyenlerden ağır hakaretler gördüm. Durum böyle diye asla gerilemem. Bir barış elçisi olarak çalışmalarımı sürdüreceğim. Zaman her şeyin ilacıdır. İşler öyle bir gelişir ki ikna edersiniz, anlayışla eller birleşir. Bu süreçler dünyada da hep böyle uzun olmuştur. Bizde de olumlu sonuç alınacak, hiçbir endişem yok. Ama biz sabretmek yerine iki yılda bitsin istiyoruz.

"İSTANBUL'DAKİ 3 MİLYON KÜRT BOĞAZ'I BIRAKIP DAĞLARA GİTMEZ"

Toplumdaki kutuplaşma sizi yıprattı mı?

Beni yıpratmadı. Hiç hak etmediğim o saldırıları halk yapmadı, halkı yönlendirenler yaptı. O kafatasçı milliyetçiler ve ulusalcılar yaptı. Bakın şimdi sesleri çıkmıyor. Nerede Doğu Perinçek'in adamları? Barış kaçınılmaz. Bugün tıkarsın, yarın önü yine açılır. Başka şansın yok. Ben şu anda hiçbir Kürt'ün ne Türkiye'den ayrılmak istediğini duydum ne de aklımın ucundan geçirecek bir sebep var. İstanbul'da yaşayan net 3 milyon Kürt Şu Boğaz'ı bırakıp da o dağlara gitmez. Bu insanlar diyor ki; ben de bu ülkenin vatandaşı olarak eşit hak istiyorum. Bizde durumu iyi olanlar o eşitliği istemiyor işte, mesele bu. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Selahattin Demirtaş Kadir İnanır Ak Parti Türkiye Güncel Haberler

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

500

Yorumlar (363)

Kızıl elma Mobil-ANDROID:

Yazik sana kado yakışmadı onca sehitin vebali var üstünde

421
379
yanıtYanıtla
supersuMobil-ANDROID:

Sonunda gercekleri gören, digerleri gibi tatlı uykuya kendini teslim etmemiş bir sanatçı çıktı.

423
300
yanıtYanıtla
YanlızMobil-ANDROID:

Türküm diyisen ama korkak tavuk gibi kacisan bir taneniz de yürek yok eğer ben yurrkliyim diyen varsa buyursun gelsin kobani ye destek olsun alsın eline silahı gelsin gidelim şeref sizlere karşı sırt sirta verelim savaşalım ula kürt halkından olmasa suan işid senin de kökünüzün kafasını kesmiş olurdu ula bunu hepiniz daha iyi biliyor sunuz.... Helal Olsun sana kadir abi senin gibi mert delikanlı gelmez bi daha dünyaya

354
287
yanıtYanıtla
hamza demirMobil-ANDROID:

sayin kadir inanir iyi analiz etmis kurdler 90yildir gasp edilen hak ve hukukunu istiyor kimse kimsenin kolesi degil 3.5 hade kurd memet nobete devri kapandi ya insanca yasiyacaz ya insanca

355
279
yanıtYanıtla
FATSALI:

KARADENİZİN YÜZ KARASI UTANMADAN TERÖRİST LERİ DESTEKLİYOR. . . ZATEN NE BEKLENİRKİ İŞ ARKADAŞINA TACİZ SMS LERİ ATMAKTAN CEZA ALAN ADAMDAN. . . . .

347
196
yanıtYanıtla
Fatsa'lıMobil-ANDROID:

Fatsa'li deli kadir olmuş pastacı deli kadir.. herkes pastadan payını aliyor. bu işler herkesin kazanç sağladığı işler kürt ölmüş türk ölmüş umurlarında bile değil.. ben fatsaliyim köyümde suyumu kendi imkanlarimla evime getirdim devlet getirmedi, yolumuz yok fındığımı sırtımda taşıdım ben bunlari neden devlet yapmıyor diye ülkede yaşayan diğer insanları neden öldürmek isteyeyim bu nasıl bir zihniyettir ALLAH önce size akıl versin ondan sonra bi düşünün biz neyin peşindeyiz? YAŞASIN BÜYÜK İSLAM KARDEŞLİĞİ !!!!!

291
240
yanıtYanıtla
KENAN:

Pkk sempatizanı Hainler şuan sayfayı paylaşmış toplu beğeni ve turuncuya basıyorlar çıkmıyorlar sayfadan.

252
261
yanıtYanıtla
POYRAZ:

ARKADAŞLAR BUNLAR HEP ROLÜN PARÇALARI OYUNA GELMEYİN BU ADAM ÖNÜNE GELEN SENARYOYU OKUYOR ONDAN BÖYLE.

246
258
yanıtYanıtla
coşkun:

Sanatçıların bazıları yaşlandıkça, iş yapamayınca dikkati çekmek için abuk subuk açıklamalar yapar, hiiiiççç ciddiye almayın, yoookk sayın. . .

266
232
yanıtYanıtla
ÇOBAN:

BUNU SÖYLEYEN ADAMA BAK. DAHA DÜN ELALEMİN EVLİ KADINLARINA MESAJ BENMİ ÇEKİYORDUM. ŞARKICI ÇELİK SENİN ANANI AĞLATACAKTI AMA DUA ET ADAM DELİKANLI ÇIKTI.

225
132
yanıtYanıtla
Tüm 363 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title