Haberler

Japon Kraliyet Sanatçısı "İkebana" Gösterisi Sundu

EXPO 2016 Antalya Çiçek Festivali kapsamında bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlikte, Japon kraliyet sanatçısı Kaoruko Sugimoto, Japon çiçek süsleme sanatı ikebana gösterisi sundu.

EXPO 2016 Antalya Çiçek Festivali kapsamında bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlikte, Japon kraliyet sanatçısı Kaoruko Sugimoto tarafından ikebana (Japon çiçek süsleme sanatı) gösterisi yapıldı.

Alışveriş merkezinde oluşturulan sahnede Antalya'da üretilen çiçekleri de kullanarak ikebana gösterisi sunan Sugimoto'ya Antalyalılar ilgi gösterdi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Festival Düzenleme Komitesi ve Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, bir ay önce Japonya'ya çiçek gönderdiklerini ve satılan çiçeklerden elde edilen gelirin oradaki yetimhanelere bağışlandığını kaydetti. Bağdatlıoğlu, "Japon hükümeti bize jest yaparak kraliyet ailesinin çiçeklerini yapan sanatçılardan birini Türkiye'ye göndererek burada gösteri yapma fırsatı verdi" dedi.

Bağdatlıoğlu, festival kapsamında birçok etkinlik düzenlemeyi planladıklarını ancak Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazasının ardından eğlence içerikli programları iptal ettiklerini belirtti. Bu yıl kortejde bin kişilik bir grubun yer alacağını ve araç süslemeleri için 1 milyon daldan fazla çiçeğin kullanılacağını kaydeden Bağdatlıoğlu, korteje katılacak araçlar arasında bir de tasarım yarışması düzenleneceğini bildirdi.

Festivali 10'uncu kez düzenlediklerini hatırlatan Bağdatlıoğlu, bu yılki festivalin adının "EXPO 2016 Antalya Çiçek Festivali" olarak değiştirildiğini ve bu sayede EXPO 2016'nın tanıtımının amaçlandığını ifade etti. Son 10 yılda kesme çiçek sektörünün önemli gelişme kaydettiğine değinen Bağdatlıoğlu, şöyle konuştu:

"Kesme çiçek ihracat noktasında, 3 milyon dolardan 100 milyon dolara geldi. Bunları gösterebilmek ve anlatabilmek için de bu tür etkinlikler düzenliyoruz. İspanya'daki domates festivali gibi Antalya'da da çiçek festivali olduğunu uluslararası alanda gösterebilmeyi amaçlıyoruz. Yurt dışında da imajımız değişmeye başladı."

Japon kraliyet sanatçısı Kaoruko Sugimoto ise Türkiye'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Türkiye ile Japonya arasındaki dostluğun 1800'lü yıllarda batan Ertuğrul Fırkateyni'ne dayandığını hatırlatan Sugimoto, "Irak-İran savaşında 1985 yılında Türkler'in Japonlar'ı kurtarmasıyla dostluğumuz sürdü ve ben de bu dostluğu çiçeklerle taçlandırmak ve geliştirmek istedim" dedi. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Osman Bağdatlıoğlu Türkiye Japonya Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title