Haberler

İzmir Makam Koltuğunda Kedi Masada Kaplumbağa

İzmir'de Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil İbrahim Şenol'un makam odasında kedisi 'Çiko', su kaplumbağası 'Tekila', papağanları 'Koko' ve 'İsyan" da yaşıyor.

İzmir'de Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil İbrahim Şenol'un makam odasında kedisi 'Çiko', su kaplumbağası 'Tekila', papağanları 'Koko' ve 'İsyan" da yaşıyor. Belediyenin çatısında 60 adet taklacı güvencin besleyen Şenol, belediyeye ait şantiyelerde de tavuk, kaz ve tavşan bakıyor. 180 fabrikanın olduğu ilçede her gün iki araçla atık yemekler toplanıp sokak köpeklerine dağıtılıyor.

Tütün ve zeytin yetiştiren çiftçi bir ailenin oğlu olan Halil İbrahim Şenol'un hayvan sevgisi çocukluktan geliyor. Çocukluğu, gençliği Gaziemir Seydiköy'de geçen Şenol, sekiz yıl önce de Gaziemir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Şenol hayvan sevgisini, belediye binasına da taşıdı. Enerjisini güneşten alan yağmur suyunu WC'lerde kullanan akıllı binada hayvan sesleri yankılanıyor. Makam koltuğunda iki yıldır 'Çiko' adlı kedi oturuyor. Belediye çalışanlarının iki yıl önce doğum günü hediyesi olarak 15 günlükken aldıkları kedi, şimdilerde iriliği ile görenleri şaşırtıyor. 'Koko' adlı renkli papağan da aynı odada. Çok konuştuğu için adına 'İsyan' dediği bir başka papağan ise karşı kafeste. Akvaryumda renkli balıklar, masada su kaplumbağası. Belediyenin çatısında ise tepeli, paçalı, taklacı toplam 60 güvercin ve sekiz muhabbet kuşu. Şantiyelerde kazlar, tavuklar ve tavşanlar besleniyor. Personel korkmasa yılana bile bakacağını söyleyen Şenol, 10 Kasım'daki 58'inci doğum günü için personele siparişi vermiş; Safkan kurt köpeği. Yolda çamura bulanmış halde bulduğu sokak köpeğine evde bakan Şenol, her gün ilçedeki 180 fabrikanın yemek artıklarını toplamaları için iki araç ve personel görevlendiriyor. Atık yemekler 2 bin köpeğin olduğu hayvan barınağında dağıtılıyor. Hayvanları belediye binasında bakacak kadar seven Şenol, şunları söyledi:

"Hayvanlar siz onlara saldırmadıkça size saldırmaz. Çok seviyorum elimden geldiği kadar bakıyorum. Onlarla dertleşiyorum, konuşuyorum, okşuyorum. Stresimi atıyor, kafamı boşaltıyorum. İmkanı olan yeri uygun olan bakmalı, büyütmeli. İlçedeki tüm sokak hayvanlarını kısırlaştırdık, küpelerini taktık. Veteriner hizmetlerini artırdık, daha verimli hale getirdik her türlü teknik donanımı kurduk. Can dostlarla huzuru bulduk."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Halil İbrahim Şenol Gaziemir İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title