Haberler

İtalya'da Olaylı Maç Sonrasında 22 Kişi Gözaltına Alındı

İtalya'nın Sicilya Arasındaki Catania Kentinde, Cuma Akşamı Catania-palermo Arasında Oynanan Derbi Maçında Çıkan Olaylarla İlgili Olarak, Şu Ana Dek Toplam 22 Kişi Gözaltına Alındı.

İtalya'nın Sicilya Arasındaki Catania kentinde, cuma akşamı Catania-Palermo arasında oynanan derbi maçında çıkan olaylarla ilgili olarak, şu ana dek toplam 22 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Catania taraftarlarının 9'u, henüz 18 yaşını doldurmamış çocuklardan oluşuyor. Savcılık ve güvenlik birimlerinin, olaylar sırasında 38 yaşındaki Filippo Raciti adlı polis memurunun ölümüne neden olan kağıt bombayı kimin attığını tespit etmeye yönelik çalışmaları da sürüyor.

Yetkililer, olay anını tam olarak görüntüleyen bir film olmadığını belirtiyorlar. Ancak gözaltına alınan sanıkların sorgusu ve mevcut filmlerin izlenmesi sayesinde, kağıt bombayı kimin imal ettiği ve bombanın kim tarafından fırlatılmış olduğunun da saptanabilmesi ümit ediliyor.

Gözaltına alınan kişilerden hiç biri henüz, polis memurunun ölümüne neden olan kağıt bomba fırlatma eylemiyle suçlanmıyor.

Polis memuru Raciti'nin eylül ayındaki Palermo-Catania maçı sırasında görev yaptığı ve ilk maçta çıkan olaylara karışmış olan bir Catanialı taraftarı geçtiğimiz günlerde mahkum ettirmiş olduğu ortaya çıktı. Bu olgudan hareket eden savcılık yetkilileri, Raciti'nin kasten hedef seçilmiş, dolayısıyla taammüden öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde de duruyorlar.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title