Haberler

İşte Kanuni'nin İç Organlarının Gömülü Olduğu Yer

Güncelleme:

1566'da Zigetvar kuşatması sırasında hayatını kaybeden Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının defnedildiği Osmanlı yerleşkesi ortaya çıkartıldı.

Macaristan'ın Zigetvar şehrinde, kaleye 4 kilometre uzaklıkta bulunan ve Üzüm Tepesi olarak bilinen mahalde yapılan kazılar, içerisinde Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının gömülü olduğu türbenin de bulunduğu Osmanlı yerleşkesini ortaya çıkardı.

MACAR ARAŞTIRMACILAR DA DESTEK VERİYOR

Araştırmaya Türkiye'den destek veren ODTÜ Mimarlık Tarihi Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Ali Uzay Peker ise Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının gömüldüğü türbenin nerede olduğu konusunda tartışmaların bulunduğunu ve Macar araştırmacıların başlattığı çalışmalara destek verdiklerini söyledi.

BEKLENTİLER YÜKSEK

Evliya Çelebi'nin belirttiği yerde Kanuni'nin türbesinin tespit edildiğini belirten Peker, "Yapılan araştırmalar neticesinde Zigetvar şehrinde, Evliya Çelebi'nin, Kale-i Türbe adıyla bahsettiği alanda Kanuni türbesinin de yer aldığı Osmanlı-Türk yerleşkesi ortaya çıkarıldı. Kazıların devam ettiği alanda elde edilen ilk bilgilere göre cami kalıntıları bulundu. Çalışmalar ilerledikçe bölgede türbe ve caminin yanı sıra dergah, imaret ve palanka dediğimiz kalenin dışında daha sonra oluşan bir Osmanlı kasabası niteliğindeki, içinde han ve hamamların da bulunduğu yapılar ortaya çıkarılacaktır" diye konuştu.

ÖLÜMÜ GİZLENDİ

Zigetvar Kalesi'nin kuşatması sırasında hayatını kaybeden Kanuni Sultan Süleyman'ın ölüm haberi askerler arasında moral bozukluğu yaratmaması için gizlendi. Cesedi bozulmasın diye iç organları çıkartılarak otağının bulunduğu yere gömüldü. Bedeni ise muhasaradan sonra İstanbul'a getirilerek Süleymaniye Camii avlusundaki bugünkü yerine gömüldü.

Kanuni'nin ölümünden sonra tahta geçen 2. Selim, babasının iç organlarının gömülü olduğu yere türbe, etrafına da külliye yaptırdı. 150 yıl kadar kalan bu yapılar daha sonra Zigetvar Kalesi'ni işgal eden Hasburg askerleri tarafından yıkıldı. Daha sonra Macarlar tarafından bu bölgeye türbe anlamına gelen "Turbek" ismi konuldu. Türbenin üzerine yapıldığı tahmin edilen kilisenin adına da Turbek Kilisesi denildi.




Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kanuni Sultan Süleyman Macaristan Zigetvar Türkiye Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (23)

ardaMobil-ANDROID:

alın getirin kokorec yapıp yiyin

12
57
yanıtYanıtla
insan puhuyla beslenenlerden beklenen:

kafa tasında kan içen, insanları canlı canlı yiyen, şimdi de Orta Çağ avrupasının modern versiyonu olan, siz avrupalı yahudi hristiyan İnsan yamyamlarından bu tür davranıilar beklenir. Yakışanı yaparsınız her zman. Barbarlıkta bir numarasınız

yanıt13
yanıt3
TÜRK MİLLETİ:

TÜRK VATAN''ININ EKMEĞİNİ YİYİPTE DİNSİZ İMANSIZ İHANET BATAKLIĞINA DÜŞÜP, , TÜRK DÜŞMANLIĞI HASTALIĞINA TUTULMUŞ EY ETEKLİ IRKÇI FAŞİST LEŞLER SİZLERİN NE BU DÜNYASI NE AHİRETİ VAR. . ELBET GÜN OLUR HESAPLARINIZ HAK ETTİĞİNİZ DEHŞETTE GÖRÜLÜR. .

yanıt20
yanıt15
dayi:

suleyman; muhurune; bakin; ogrenin; ve; o; gurur; ; duydugunuz; ; kanuninin; ne; oldugunu; ogrenirsiniz; ha; demekki; sizin; ecdadiniz; ibrani; kokenlilermi; yoksa; kardes

2
45
yanıtYanıtla
geçmişini inkar eden musevi:

yahudi dayı, sizin kökeninizde araplardan geliyor, hepimiz bir tek insandan geliyoruz orası ne olacak?

yanıt20
yanıt1
Dönülmez akşamın ufkun''''dayım'''':

mal herif o mühür kanuni sultan süleymanın değil Hz. süleymanın mührüdür. İbrani olmuşsun ama bunları bilmiyor musun? 4 semavi din aynı kaynakatan gelir ve islam Hz süleyman as''a da inanır. Kendinin rezil etmiş pespaye

yanıt26
yanıt1
ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ:

GELECEĞİDE İNKAR EDENLERDE ALLAH BELALARINI VERMİŞ

yanıt1
yanıt0
kara murat:

büyük kanuni . . önünde saygı ve sevgi ile eğiliyoruz. .

35
9
yanıtYanıtla
Merhaba:

Benim atamın yattığı yer vatanım sayılır.

29
6
yanıtYanıtla
Ulvi:

Almanyada eski bir binanın bile yüzünü süslüyor hala kanunin resmi. Allah rahmet eylesin

29
4
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title