Haberler

Tanrıkulu: Rüşvet ve Yolsuzluk Meşru Hale Gelmiştir

Güncelleme:

Sezgin Tanrıkulu, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının takipsizlik kararı tarihe bir utanç belgesi olarak geçerken, rüşvet ve yolsuzluk meşru hale gelmiştir." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturmasına ilişkin, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının takipsizlik kararı tarihe bir utanç belgesi olarak geçerken, rüşvet ve yolsuzluk meşru hale gelmiştir" iddiasında bulundu.

Tanrıkulu, yazılı açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, 17 Aralık operasyonu kapsamında yargılanan 53 kişi hakkında takipsizlik kararı vererek bir utanca imza attığını öne sürdü.

Soruşturma kapsamında elde edilen onlarca bilgi, belge, bulgu ve delilin üstünün AK Parti hükümetinin baskıları sonucu yargıya kapattırıldığını iddia eden Tanrıkulu, böylece Türkiye'de yolsuzluğu ve rüşveti soruşturacak bir yargının kalmadığının ortaya çıktığını savundu.

Tanrıkulu, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının takipsizlik kararı tarihe bir utanç belgesi olarak geçerken, rüşvet ve yolsuzluk meşru hale gelmiştir. Artık AKP hükümetinden rüşvet ve yolsuzluğu yasal hale getirecek bir düzenlemeyi bir an önce Meclis'e getirmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının bu kararının HSYK seçimlerinden hemen sonraya denk gelmesinin tesadüfi olmadığını öne süren Tanrıkulu, AK Parti hükümetinin 17 Aralık soruşturmasını engelleme hedefinde başarılı olduğunu iddia etti.

Bu saatten sonra yargıdan adalet beklemenin mümkün olmadığını ileri süren Tanrıkulu, şu görüşleri savundu:

"Çünkü yargı fiilen AKP hükümetinin maşası haline gelmiştir. Eğer bir ülkede yolsuzluğa ve rüşvete bulaşmış kişiler toplum içine çıkabiliyorsa, o ülkede ne yargı kalmıştır ne de siyasi ahlak. AKP iktidarının Türkiye'deki en büyük icraatı da rüşvet vereni, rüşvet alanı aklayacak bir yargıyı tesis etmiş olmasıdır."

Tanrıkulu, suçluların er veya geç suçlarının hesabını vereceklerini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title