Haberler

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Maçı Hazırlıklarını

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş galibiyeti ile avantaj elde ettiklerini ancak henüz hiç bir şeyin bitmediğini belirterek, "Çok önemli 7 maçımız daha var.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş galibiyeti ile avantaj elde ettiklerini ancak henüz hiç bir şeyin bitmediğini belirterek, "Çok önemli 7 maçımız daha var. Öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını kazanmak istiyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı hazırlıklarını sürdüren Sivasspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay basın toplantısı düzenledi. Kulüp tesislerinde düzenlenen toplantıda konuşan Çalımbay, Beşiktaş maçının kendisi için anlamlı olduğunu belirterek, "Sivasspor olarak kazandığımız için mutluyum. Ama bu ligi bitti anlamına gelmiyor. 7 tane telafisi olmayan önemli maçımız var. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı da en zor maçımız. Çünkü çok ters ve ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir takım. Beşiktaş maçının ikinci yarısındaki oyunumuzun üzerinde oynarsak kazanabiliriz. Bizim için kritik maç. Bunu geçtiğimiz takdirde daha büyük avantaj yakalayabiliriz. Tek sıkıntımız Enaramo'nun olmaması. Çünkü iyi bir form yakalamıştı. Ama yerine oynayacaklar da görevini yapacaktır. Özellikle Mehmet Yıldız son maçta çok iyi oynadı. Cihan ve Sandro'da oyuna girdikten sonra takıma önemli katkılar yaptı" dedi.

Beşiktaş maçında Sivaslı olan İbrahim Toraman'a yönelik Sivasspor taraftarının olumsuz tezahüratlarına da değinen Çalımbay, "Her şeyden önce İbrahim Toraman Sivaslı. Yüz aklarımızdan biri. Beşiktaş'ta oynuyor ve kaptan. Türkiye'nin en büyük takımlarından birinde kaptanlık yapması bize gurur verir. Taraftarın yaptığı tezahürat yanlış anlaşılmasın. Gergin bir ortam vardı. Yapılan en ufak hareket taraftara ters gelebilir. Kendisiyle de konuştuk. Olumsuz bir şey düşünmediğini söyledi. Kendisi Sivaslı'dır ve her zaman Sivaslı kalacaktır. Bizim taraftarımız da onu alkışlayacak ve başarısıyla da gurur duyacaktır" dedi. Taraftarların İstanbul Olimpiyat Stadı'nda oynanacak maç için ilin plakası olan 58'dan esinlenerek 58 bin taraftar desteği için çalıştığına değinen Çalımbay, "İnşallah 58 bin yaparsak bizim açımızdan rekor olur. Onları oradan mutlu ederek göndermemiz gerekiyor. İstanbul'da ve çeversinde çok seyircimiz var. Aslında rakip seyirci ile daha iyi motive olan ve daha iyi oynayan bir takım. Seyircili oynanması bizim için dezavantaj olabilir ama bunu avantaja çevirmeye çalışacağız." dedi. İlk yarıda İstanbul Belediye ile içerde oynadıkları ve 4-0 yenildikleri maçın kendileri için kurtuluş maçı olduğunu söyleyen Çalımbay, "O maçtan sonra aldığımız radikal kararlar ve yaptığımız transferler ile bugün daha iyi noktaya geldik. İlk yarıdaki takım değiliz. Bu maçta kazann taraf biz olmak istiyoruz" diye konuştu.

Yarın İstanbul'a gidecek olan kırmızı-beyazlılarda sarı kart cezalısı Eneramo dışında eksik bulunmuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title