Haberler

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Saldırıları Devam Ediyor

Güncelleme:

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya 40 yaş altı Müslüman erkekleri almaması üzerine Kudüs sokaklarında Filistinlilerle İsrail polisi arasında çatışma çıktı.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya 40 yaş altı Müslüman erkekleri almaması üzerine Kudüs sokaklarında Filistinlilerle İsrail polisi arasında çatışma çıktı. İsrail polisinin iki Filistinli genci gözaltına almak istemesi ne cemaat tepki gösterdi.

ÇATIŞMA ÇIKTI

İsrail polisi, içinde Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Kudüs'ün etrafı surlarla çevrili Eski Şehri kuşatarak, barikatlar arkasından kimlik kontrolü yaptı. Şehrin ana girişlerinden Şam Kapısı'nda polisin 2 Filistinli genci gözaltına almak istemesine cemaat tepki gösterdi. Bunun üzerine atlı polis destekli İsrail güçleri ile Filistinliler arasında çatışma çıktı.

CUMA NAMAZI GEÇ SAATE KILINABİLDİ

İsrail güçlerine taş atarak direnen iki genç gözaltına alındı. Polisin kurduğu barikatların yüz metre kadar gerisinde yeniden toplanan cemaat cuma namazını sokakta geç saatte kılabildi.

Ayrıca Kudüs'ün Ra's el-Amud ve Vadi el-Cevz mahallelerinde de benzer olaylar yaşandı. Cuma namazını sokakta kılan cemaate İsrail güçleri ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle saldırdı. Filistinlilerin taş ve havai fişekle karşılık vermesinin ardından büyüyen olaylar ara sokaklarda bir müddet devam etti.


Kaynak: AA / Güncel

İsrail Kudüs Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

ey gidi osmanlı:

ey gidi osmanlı

2
0
yanıtYanıtla
adaletMobil-ANDROID:

lanet olsun siyonistlere ve pkk olsun

1
1
yanıtYanıtla
adaletMobil-ANDROID:

allah belaniji versin yakinindan

2
0
yanıtYanıtla
zazaMobil-ANDROID:

erzurumlu ısraıl seni.....

1
0
yanıtYanıtla
Özgur tutsakMobil-IOS:

Hitler isini tam yapmamis

1
0
yanıtYanıtla
Dersimli:

Biz Kürt Halki her tür baski altinda kalan halklarin yanindayiz FREE PALASTINE !! Her halkin bi ülkeye hakki vardir

1
0
yanıtYanıtla
vatandaşMobil-ANDROID:

bakın ve görün bizim düşmanlarınızın kim kime karşı durmaliyiz .bu insafsizlar sürüsünün peşinden gidenler uyanın ve gorün bizi bize kırdırmak isteyenlere fırsat vermeyelim (kürt türk)kardeş ayrımcı lık yapansa kaleş

1
0
yanıtYanıtla
cendel:

Haberin başlığı sorunlu eli silahlı katil bir terör devletinin alçak askeri ve polisi ile hiçbir silahı olmayan ve camisine namaz kılmak icin gitmeye çalışan mazlum Filistin halkı nasıl çatışacak sizce bu adil bir çatışma mı?

0
0
yanıtYanıtla
Özgur tutsakMobil-IOS:

Zaten dunyayi kana bulayan bunlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title