Haberler

Ağrı'da İsrail Protestosu

Güncelleme:

Ağrı'da cuma namazı çıkışında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Ağrı'da cuma namazı çıkışında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Merkez Camisi önünde cuma namazı çıkışında toplanan bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto amacıyla pankart ve dövizler açarak İsrail aleyhine sloganlar atıp tekbir getirdi.

Grup adına basın açıklaması yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Ağrı Şube Başkanı Kerem Anığı, Gazze'nin her metrekaresine bir şehidin düştüğünü ve adeta dünyanın en büyük açık hava cezaevine çevrilmiş bir diyar olduğunu söyledi.

Gazze'nin insanlığın sınandığı, insani değerlerin vahşice alt üst edildiği bir yer olduğunu ifade eden Anığı, "Siyonist İsrail'in en son teknolojik silahlarının tahrip gücünü denediği bir laboratuvar adeta. Sözde medeni dünyanın gözlerinin içine baka, baka işlenen bu katliamları Ağrı İHH olarak lanetle kınıyoruz" dedi.

Havadan, denizden ve karadan gelen saldırılarda hayatını kaybedenlerin yüzde 80'lik bölümünü sivillerin oluşturduğunu dile getiren Anığı, şunları kaydetti:

"İsrail vurulan ya da zarar gören evlerin Hamas tarafından roket fırlatılan yerler olduğunu ileri sürse de bölgedeki Birleşmiş Milletler ve İHH kaynakları, vurulan bölgelerin büyük bölümünün roket atışıyla ilgisi olmayan evler olduğunu teyit ediyor. Örneğin Gazze'nin doğusunda Emniyet Müdürünün evine atılan bomba, aynı aileden 6'sı çocuk, 3'ü kadın olmak üzere 18 sivili katletmiş birçok kişi yaralanmıştı. Sivillerin yaşadığı bilindiği halde evlerin bombalanması, İsrail'in sivil ölümler konusunda kasti ateş ettiğini ortaya koyuyor. İsrail'in yeni politikasının sadece direnişçileri hedef almak olmadığını asıl hedefin direnişçilerin ailelerini ve sevdiklerini yok ederek intikam almak olduğunu söylüyorlar."

Grup, açıklamanın ardından sloganlar atarak dağıldı. - Ağrı

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title