Haberler

İsrail Güçleri Batı Şeria'da 28 Filistinliyi Gözaltına Aldı

Güncelleme:

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda 28 Filistinliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların sayısı 6 bin 540'a yükseldi.

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda 28 Filistinliyi gözaltına aldı.

Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinden yapılan ortak yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin Batı Şeria'da gerçekleştirdiği gözaltılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail'in son 24 saatte aralarında bir kadın ile çocuklarında bulunduğu 28 Filistinliyi gözaltına aldığı aktarılan açıklamada, 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal atındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına alınanların sayısının 6 bin 540'a yükseldiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail güçlerinin baskınlar sırasında evlere büyük zarar verdiği, beldelerdeki altyapıyı tahrip ettiği, Filistinlilerin araçlarına ve paralarına el koyduğu kaydedildi.

İsrail'in, Gazze'ye saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarında da artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 381 Filistinli hayatını kaybetti, 4 bin 400 Filistinli de yaralandı.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Şeria İsrail İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title