Haberler

İsrail Büyükelçisi Levi Dışişleri'nde

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levi'yi Dışişleri Bakanlığı'na Geldi.

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere müdahale etmesi üzerine, Dışişleri Bakanlığı'na çağırılan İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levi, bakanlığa geldi.

İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİNDEN AYRILDI

"Gazze gemileri"ne düzenlenen kanlı baskın üzerine Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan İsrail Büyükelçisi Gaby Levy, Bakanlıktan ayrıldı. Dışişleri'nde yaklaşık yarım saat kalan Büyükelçi Levy, herhangi bir açıklama yapmadan bakanlıktan ayrıldı

İSRAİL SAVUNMA BAKANI, DAVUTOĞLU VE VECDİ GÖNÜL İLE GÖRÜŞTÜ

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi ile görüştüğü bildirildi.

İsrail'in ynetnews.com haber sitesi, Barak'ın İsrail'in Gazze'ye yardım malzemesi götüren gemilere saldırmasının ardında Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Gönül ve Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi ile görüştüğü belirtildi. Haberde görüşmenin içeriği ile ilgili daha fazla bilgi verilmezken, Barak'ın Kanada'da temaslarda bulunan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'ya da olay ile ilgili bilgi verdiği kaydedildi. Ayrıca, İsrail Savunma Bakanının, İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Ashkenazi ile de acil bir toplantı yapacağı ifade ediliyor.

İSRAİL DIŞ İŞLERİ BAKIANLIĞI ACİL TOPLANDI, TÜRKİYE'DEKİ TURİSTLER GERİ ÇAĞRILDI

İsrail askerlerinin Gazze'ye giden yardım gemilerine düzenlediği operasyonda en az 2 kişinin ölmesinin ardından İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın da acil olarak toplandığı bildirildi. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın, Kudüs'teki ofisinde acil bir toplantı gerçekleştirdiği belirtildi. Bakanlık ayrıca Türkiye'de bulunan İsrailli turistlere tatillerini iptal ederek geri dönme çağrısında bulundu.

İsrail televizyon kanallarının şu ana kadar 16 kişinin öldüğünü duyurduğu olaylarla ilgili İsrail makamlarından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Lieberman'ın toplantısının ardından bir açıklama yapılıp yapılmayacağı ise bilinmiyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title