Haberler

İsmail Hakkı Karadayı Ankara Adliyesi'nde

Güncelleme:

28 Şubat davasının bir numaralı sanığı, dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, "28 Şubat darbe değildir." dedi.

28 Şubat dönemi ile ilgili 103 sanığa darbeye teşebbüs suçalamasıyla açılan davanın bir numaralı sanığı dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı Ankara Adliyesi'ne geldi.

DURUŞMALARA GELMEMİŞTİ

Sağlık sorunları nedeniyle duruşmalara gelmeyen Karadayı, bugün savunmasını veriyor.

"NİYE BU KADAR KALABALIK"

Karadayı, "Niye bu kadar kalabalık" diye sordu. Avukatlar, "Bugün siz ifade vereceğiniz için bu kadar kalabalık" yanıtını verdiler.

AVUKATLAR HAZIR BULUNDU

Öte yandan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları da katıldı.

HAKİM YOKLAMA YAPTI

Üye Hakim Süleyman Köksaldı, sanık yoklamalarını aldı. Vareste tutulan sanıkların da büyük bir bölümünün duruşmaya geldiği görüldü. Duruşmayı çok sayıda basın mensubu da izliyor.

"28 ŞUBAT SÜRECİ DARBE SÜRECİ ASLA DEĞİLDİR"

Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, "28 Şubat süreci, bazı çevrelerce söylendiği gibi bir darbe süreci asla değildir" dedi.

"ERBAKAN VİCDANINDAN DOLAYI SİLAHLI KUVVETLERİN KARŞISINDA OLMAZDI"

Karadayı, "Bu dava merhum Erbakan hayattayken neden açılmadı da 16-17 yıl beklendi? Şayet o hayattayken bu dava açılmış olsaydı, Erbakan taşıyacağı vicdani sorumluluk gereği asla silahlı kuvvetlerin karşısında olmayacaktı" diye konuştu.

"DEMOKRASİ DIŞINDA BİR YÖNETİM ASLA DÜŞÜNMEDİK"

Karadayı, "Silahlı Kuvvetlerin siyaset dışında kalması her zaman temel prensibimiz olmuştur. Bu, sadece benim değil, bütün arkadaşlarımın benimsediği bir husustur. Görevde olduğumuz sürede demokrasi dışında bir yönetim asla düşünmedik" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İsmail Hakkı Karadayı Necmettin Erbakan 28 Şubat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title