Haberler

İş Bankası'nın "Karneni Göster, Kitabını Al" Kampanyası 7. Yılında

İş Bankası Genel Müdürü Bali: "7 yıl boyunca bu kampanya kapsamında dağıtmış olduğumuz kitap 8 milyonu aşmış olacak" (Soma'ya ilişkin) "Sadece hayatını kaybedenler değil, orada bu konudan olumsuz etkilendiğini düşündüğümüz esnafın, konudan dolayılı etkilenen kişilerin de borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi.

Türkiye'de bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük eğitim kampanyalarından biri olan "Karneni Göster Kitabını Al" kampanyası ile İş Bankası, bu yıl 7. kez yaz tatiline giren 1 milyondan fazla ilköğretim öğrencisine kitap armağan ediyor.

Kampanya, düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Kampanya kapsamında, 2013-2014 eğitim öğretim yılının sona erdiği 13 Haziran'dan itibaren herhangi bir İş Bankası şubesine karnesini getiren tüm ilköğretim öğrencilerine not durumuna bakılmaksızın, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından kampanyaya özel olarak hazırlanan "Yazarlarımızdan Öyküler" adlı kitap hediye edilecek.

Çocukların küçük yaşta kitap okuma alışkanlığı edinmesini, daha çok çocuğun nitelikli kitapla buluşmasını ve öğrenciler için fırsat eşitliğinin oluşmasına katkıda bulunmayı amaçlayan İş Bankası, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İsviçre, KKTC, Kosova ve Rusya'daki şubelerinde de karnesini getiren 1 milyondan fazla ilk ve orta öğretim öğrencisine kitap armağan edecek.

"Dağıtılan kitap sayısı bu yıl 1 milyon 200 bini bulacak"

Toplantıda konuşan İş Bankası Genel Müdürü Bali, kampanyanın çocuklar üzerindeki etkisinin ilk anda hissedilmese de değerinin uzun vadede ortaya çıkacağını belirtti.

Bali, geçen yıl olduğu gibi yatılı bölge ortaokullarında okuyan çocuklarla, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'nde kalan çocuklara da kitaplarını ulaştıracaklarını vurgulayarak, "Kitaplarımızı, görme engelli öğrencilerimizin okuduğu okuldaki kütüphanelere ulaştırılmak üzere Braille alfabesiyle de yazıyoruz ve oraya da erişmeyi son derece değerli buluyoruz. Böylelikle dağıtılan kitap sayısı bu yıl 1 milyon 200 bini bulacak. 7 yıl boyunca bu kampanya kapsamında dağıtmış olduğumuz kitaplar da 8 milyonu aşmış olacak" dedi.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bali, Soma'ya ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi:

"Biz netice olarak ilk açıklamamızda ifade ettiğimiz gerek borçların silinmesi, gerek sosyal medyada, özellikle söz konusu edilen 'zaten bu borçlar siliniyor, kaza sigortası nedeniyle zaten bunlar hallediliyor' gibi bilgiyle değil, sadece fikir sahipliğiyle ifade edilen görüşlerin aksine, kaza sigortası, benzeri sigorta durumları var ise onları da varislerine ödeyecek şekilde düzenlemelerimizi yaptık. Fiili olarak da hayata geçirdik. Sadece hayatını kaybedenler değil, orada bu konudan olumsuz etkilendiğini düşündüğümüz esnafın, konudan dolayılı etkilenen kişilerin de borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi yönünde karar aldık."

Bali, kuraklıkla ilgili olarak, spesifik bir faktöre bağlı kalmaksızın ortaya çıkacak bütün sorunlara karşı müşterilerini yapıcı şekilde gözetmeye çalıştıklarını belirterek, çocuklara dağıtılmak üzere depremle ilgili bir kitap çalışmalarının bulunduğu bilgisini verdi.

Kitabın ön sözünü yazan Doğan Hızlan ise sınavlara hazırlanırken edebiyatın ihmal edildiği bir dönemde, kitapların, çocuklara ihmal edilen bu yanı anımsattığını ifade etti.

Toplantıya, kitaba katkı sunan yazarlar Necati Tosuner, Feyza Hepçilingirler, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Yaşar Kemal, Muharrem Buhara, Adnan Binyazar ve eleştirmen Doğan Hızlan katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İş Bankası Almanya Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title