Haberler

İran İçişleri Bakanı Fazli Pakistan'da

Bakan Fazli: "Pakistan ile sınır güvenliğinin arttırılması için ortak komisyon kuracağız ve kaçakçılık ile terör olaylarına karşı ortak mücadele edeceğiz" Pakistan İçişleri Bakanı Ali Han: "Sınır bölgesinin güvenliği için gerekirse ortak askeri operasyonlar yapacağız"

İran İçişleri Bakanı Abdulrıza Rahmani Fazli, Pakistan ile sınır güvenliğinin arttırılması için ortak komisyon kuracaklarını, kaçakçılık ve terör olaylarına karşı ortak mücadele edeceklerini söyledi.

Fazli, iki günlük resmi ziyaret için geldiği Pakistan'da, temaslarının ardından mevkidaşı Nisar Ali Han ortak basın toplantısı yaptı.

Başkent İslamabad'daki Pencap Konukevi'nde düzenlenen toplantıda Fazli, iki ülke ilişkilerini daha da ileriye taşımak istediklerini belirtti. Başbakan Navaz Şerif tarafından kabul edildiğini, üst düzey temaslarda bulunduğunu ve mevkidaşı Ali Han ile bir araya geldiğini ifade eden Fazli, görüşmelerde iki ülke arasındaki sınır güvenliği konularının ele alındığını bildirdi.

Pakistan Başbakanı Şerif'in yakın bir tarihte ülkesini ziyaret edeceğini ifade eden Fazli, şunları kaydetti:

"İran halkı ve devletinin, Pakistan halkı ve devleti ile mevcut ilişkilerin güçlendirilmesi, iki ülkenin her alandaki ilişkilerinin daha da güçlendirilmesini isteyenlerdenim. Bu sabah Başbakan Navaz Şerif ve üst düzey yetkililerle görüşmeler yaptım. Görüşmelerimiz olumlu yöndeydi. İki sınırdaki güvenlik meseleleri ve ekonomik ilişkiler hakkında konuştuk. Yakında Başbakan Şerif İran'a gelecek, cumhurbaşkanımızla yapacağı toplantılarda iki milletin yararına olacak kararların alınacağına inanıyorum. Ayrıca bugün yaptığım görüşmeler neticesinde Pakistan ile sınır güvenliğinin arttırılması için ortak komisyon kuracağız ve kaçakçıklık ile terör olaylarına karşı ortak mücadele edeceğiz."

Pakistan İçişleri Bakanı Nisar Ali Han ise İran ve Pakistan arasındaki güçlü ilişkinin bölgedeki istikrarın garantisi olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Pakistan'ın İran devleti ile hiçbir sorunu yok. İran ile tarihe dayanan ilişkilerimiz her zaman önem taşıyor.  Özellikle Başbakan Navaz Şerif, iktidara gelmesiyle iki ülke arasındaki ilişkileri ve işbirliğini daha da artırmak istiyor. Sayın Fazli ile görüşmemizde sınır meselelerini ele aldık ve sınır bölgesindeki sorunların çözümü için iki tarafın sınırda görev yapan güvenlik güçlerinin arasındaki koordinasyon ve bilgi paylaşımı, kaçakçılık ile terörizme karşı eş zamanlı, gerekirse ortak operasyon düzenleyebilecek komisyon oluşturulmasına karar verdik." - İslamabad

Kaynak: AA / Güncel

Navaz Şerif Pakistan İran Politika Güncel Haberler

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title