Haberler

Hemmam Hamudi: Irak Sünnileri 2003 Yılından Bu Yana Acı Çekiyor

Güncelleme:

Hemmam Hamudi, Irak Sünnilerinin 2003 yılından beri acı çektiğini belirterek, "ABD güçleri tarafından başlatılan bu zulüm, çekilmelerinin ardından da devam etti." dedi.

Irak Yüksek İslam Konseyi yetkililerinden Şii milletvekili Hemmam Hamudi, Irak Sünnilerinin 2003 yılından bu yana acı çektiğini belirterek, "ABD güçleri tarafından başlatılan bu zulüm, çekilmelerinin ardından da devam etti" dedi.

AA muhabirine konuşan Hamudi, "Irak Sünnileri 2003 yılından bu yana acı çekiyor. ABD güçleri tarafından başlatılan bu zulüm çekilmelerinin ardından da devam etti. Sünnilere yönelik güvenlik problemlerinin artması ve hükümetin Sünnilere karşı düzenlediği toplu gözaltı operasyonları şu andaki mevcut krizi körükledi" dedi.

"İstihbarat anlamında eksiklikler var. Devrik lider Saddam Hüseyin'in Şii bölgelerinde yaptığı gibi hatalı davranılarak patlamaların ardından tüm mahalle sakinleri tutuklanıyor" diyen Hamudi, şöyle devam etti:

"Hükümet, sağlıklı bir askeri kurum oluşturulmamasından sorumludur. 2003'te yaşanan olayların ardından parti mensubu askerlerin katılmasıyla ordu yolsuzluk kurumuna dönüştü. Sünni gruplar konumlarını belirlemeli. Kim hükümeti düşürmek isterse ona izin vermeyeceğiz ancak kim hükümete katılmak isterse kapılarımız açık." - Bağdat

Kaynak: AA / Güncel

Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title