Haberler

İngiltere, insansız savaş uçağı yapmayı başaramadı!

Güncelleme:

Yerli imkanlarla geliştirmeye çalıştığı projesini iptal ettiğini açıklayan İngiltere, Bayraktar KIZILELMA için harekete geçebilir.

İngiltere, uzun bir süredir insansız uçak geliştirmeye çalışıyor. Fakat bugün itibariyle yalnızca tasarım aşamasında kalan bu projenin iptal edildiği açıklandı. Bu durumda son dönemde Türkiye ile Savunma Sanayii alanında yakınlaşıldığını, hatta geçtiğimiz günlerde bizzat Savunma Bakanlarının Hulusi Akar ile görüşmek için geldiğini göze alırsak, İngiltere tarafından bir Bayraktar KIZILELMA hamlesi görebileceğimizi söyleyebilir miyiz?

İngiltere, Bayraktar KIZILELMA için harekete geçer mi?

İngiltere'nin uzun bir süredir kendi İHA, SİHA ve SİUS sistemleri üzerinde çalıştığı biliniyor. Türkiye ile de Savunma Sanayii alanında birçok proje yürütüyor. Örneğin BAE Systems, Milli Muharip Uçak için bazı konularda hem yardımcı oluyor hem de teknoloji transferi yapıyor.

Buna ek olarak yine İngiliz şirketi olan Rolls-Royce, yalnızca otomobil değil, Eurofighter Typhoon, F-4 Phantom, F-35A/C ve F-35B gibi jetlere motor yaptığı için öne çıkıyor. Dolayısıyla Türkiye'nin hem MMU hem de MİUS tarafındaki motor açığını oldukça hızlı bir şekilde kapatabilir.

Havan taşıyan SİHA, TSK envanterine girdi!

Ayrıca İngiltere'nin geçtiğimiz yıl içerisinde Bayraktar TB2'leri yakın markaja aldığı ve görüşmelerde bulunduğu biliniyor. Zira şu anda potansiyel alıcılar listesinde yer alıyor. Buna ek olarak, Türkiye'nin de Queen Elizabeth sınıfı uçak gemileriyle ilgilendiği, hatta önümüzdeki yıllarda yerli imkanlarla yapımına başlanacağı biliniyor.

Dolayısıyla İngiltere ile Bayraktar KIZILELMA isimlerini yan yana koyabiliriz. Fakat olası bir senaryonun ancak işbirliği ile birlikte gerçekleşeceğini belirtelim. Zira İngiltere dışarıdan bir ürün almak yerine kendi teknolojilerini de kullanabileceği bir ortaklığa daha sıcak bakıyor. Zaten F-35 projesine de bu nedenle dahil oldu.

Üstelik birden fazla ülkenin ve kurumun katılımı ile yapılan projelerin hem maliyeti daha uygun oluyor hem de ortaya çıkan sonuç daha iyi oluyor. Özellikle önümüzdeki 20 yıl içerisinde bu tip insansız savaş uçaklarının 5. nesil olarak bahsedilen radar görünümü düşük jetlerin yerini alacağını düşünürsek çok ülkeli bir katılım herkesin yararına olabilir.

Bayraktar KIZILELMA özellikleri:

Uçuş süresi/ Havada kalış süresi:  5 saat

Maksimum kalkış ağırlığı: 6 ton

Operasyonel irtifa: 35 bin+ feet

Görev yarı çapı:  500 NM (deniz mili)/ 900+ km

Seyir hızı:  0.6 Mach (gelecekte 0.8+ Mach ve 1.2+ Mach hızlara çıkabilir)

Faydalı yük kapasitesi: 1500 kg (dahili silah istasyonları ile)

Yüksek manevra kabiliyeti

Otomatik iniş-kalkış ve seyir

Düşük radar izi

SATCOM haberleşme

Kısa pistli uçak gemilerinden kalkış

AESA radarı

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Güncel

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

26-27 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title