Haberler

İmparatorun Yolculuğu Filmi

İmparatorun Yolculuğu filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. İmparatorun Yolculuğu filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

Antartika bölgesinin İmparator Pengueni, şiddetli kar fırtınalarında, buzlarla kaplı kıtanın uçsuz bucaksız bölgelerinde yaşamını sürdürmek için yollar aşar. Çevre soğuk ve tehlikelerle doludur; oysa o, engellere karşı cesurca mücadele ederek ilerlemesini sürdürür.

“İmparatorun Yolculuğu”, penguenlerin Antartika’nın güçlüklerle dolu buz tabakaları üzerinde yüzlerce millik yolculukları sırasındaki hayatta kalma mücadelesini perdeye yansıtan bir belgesel dram. Yaşamı sürdürmenin neredeyse imkansız olduğu bu bölgede, hayatın mucizesini anlatmak için kullanılan manzaraların güzelliğine penguenlerin olağanüstü mücadelesi eklenince, ortaya son derece estetik ve zihinlerde yer edici bir belgesel çıkmış.

Luc Jacquet imzalı “İmparatorun Yolculuğu”, cesaret, aşk ve yaşama savaşının inanılmaz hikayesini anlatıyor. Gizemli bir hayat süren İmparator Penguenler’in yaşamları ve kendi türlerini hayatta tutma mücadeleleri olağanüstü bir görsellikte perdeye yansımakta. Görüntülere eşlik eden müziklerde Emilie Simon imzası var. Fransa yapımı belgeselin görüntü yönetimini ise Laurent Chalet ve Jérôme Maison birlikte gerçekleştirmiş.

Yönetmen: Luc Jacquet

Senaryo: Luc Jacquet, Michel Fessler

Oyuncular: Jules Sitruk, Romane Bohringer, Charles Berling

Filmin Türü: Belgesel

Orijinal Adı: The Emperor's Journey

Yapımcı Firma: Bonne Pioche [fr]

Yapım Yılı: 2005

Yapım Ülkesi: Fransa

Orijinal Dili: Fransızca

Filmin Süresi: 85 dk.

Dağıtıcı Firma: 20th Century Fox [us]

Vizyon Tarihi: 01.04.2005

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title