Haberler

İha Foto Muhabiri Dünyanın En İyi 60 Foto Muhabiri Arasında

“PhotoAntalya” Uluslararası Basın Fotoğrafı Günleri dünyaca ünlü isimleri ve Türkiye’de haber fotoğrafına yön veren isimlere ev sahipliği yapacak.

"PhotoAntalya" Uluslararası Basın Fotoğrafı Günleri dünyaca ünlü isimleri ve Türkiye'de haber fotoğrafına yön veren isimlere ev sahipliği yapacak. Dünyaca ünlü foto muhabirlerinin arasında İhlas Haber Ajansı (İHA) Baş Foto Muhabiri Abdullah Coşkun da yer alıyor.

Basın fotoğrafçılığı alanındaki dünyanın en önemli isimleri ve Türkiye'de haber fotoğrafçılığına yön veren isimler Antalya'da buluşuyor. Photo Antalya Uluslararası Basın Fotoğrafı Günleri'nde ilk Türk foto muhabiri Ferit İbrahim'in kareleride Türkiye'den genç yeteneklerin fotoğrafları da sergilenecek. Ara Güler'den Coşkun Aral'a, National Geographic fotoğrafçısı Reza'dan dünyanın en ünlü foto muhabirlerinden Christopher Morris'e, dünyanın en önemli kadın foto muhabirlerinden Jodi Bieber'den New York Times Fotoğraf Editörü Gaia Tripoli ve İHA Baş Foto Muhabiri ve Editörü Abdullah Coşkun kadar 60'a yakın isimin katılacağı Photo Antalya çerçevesinde, kentin farklı noktalarındaki etkinlikler 5 gün boyunca sürecek.

PHOTOANTALYA'DA KİMLER VAR

Yabancı Fotoğrafçılar: Reza, Christopher Morris, Jodi Bieber, Gael Turine, Sebastian Liste, Massimo Berruti, Kosuke Okahara, Cedric Gerbehaye, Ayman Oghana.

Yabancı editörler: Gaia Tripoli (International New York Times), Andrei Polikanov (Russian Reporter Dergisi), Ruth Eichhorn (Geo Dergisi), Marie-Pierre Subtil (6 Mois Dergisi) Pelin Tatli (Hollanda Fotoğraf Ajansı ANP)

Türk editörler: Sebati Karakurt (Hürriyet), Kutup Dalgakıran (Sabah), Bünyamin Aygün (Milliyet), Burak Kara (Vatan), Selahattin Sevi (Zaman), Kerem Yücel (Atlas), Abdurrahman Antakyalı (DEPO), Murad Sezer (Reuters Türkiye ), Bülent Kılıç (AFP Türkiye ), Tolga Bozoğlu (EPA Türkiye ), Abdullah Coşkun (İHA)

Türk fotoğrafçılar: Ara Güler, Ozan Sağdıç, Sökmen Baykara, Coşkun Aral, Mustafa Seven, Ümit Turpçu, Emin Özmen, Ercan Arslan, Ümit Bektaş, Mehmet Demirci, Erdoğan Köseoğlu, İlhami Yıldırım, Bülent Kılıç, Serkan Çolak, Emre Oktay, Kürşad Bayhan, Murat Şaka, Selçuk Şamiloğlu, Mehmet Ali Poyraz, Emine Gözde Sevim, Rıza Ezer, Yasin Akgül, Ferdi Limani, Furkan Temir, Barbaros Kayan, Şenay Martinova

Özel sergiler: Ferit İbrahim (İlk Türk Foto Muhabiri), Kerim Ökten (Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden EPA Foto Muhabiri), Hüseyin Ezer (Atatürk'ün de fotoğraflarını da çeken foto muhabiri)

Akademisyenler: Prof Dr. Bilal Arık Akdeniz Üniversitesi (İletişim Fakültesi Dekanı), Prof Dr. Melih Zafer Arıcan, Prof Dr. Nurdan Akıner, Profç Dr. Tolga Hepdinçler, Prof. Dr. Gülbin Özdamar, Doç Dr. Şebnem Soygüder, Av. Umut Kurman, Av. Özlem Bora

ARA GÜLER - COŞKUN ARAL - REZA YANYANA

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Türkiye Foto Muhabirleri Derneği organizasyonu ile gerçekleştirdiği Antalya Cam Piramit'teki etkinlikler, 1 Nisan'da Coşkun Aral'ın sunumu ile Ara Güler ve National Geographic'in İranlı ünlü foto muhabiri Reza'nın söyleşisi ile başlayacak. Türkiye'deki bir çok gazete ve ajansın usta foto muhabirlerinin fotoğraflarının sunulacağı PhotoAntalya'da Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve TFMD'nin özel koleksiyonları fotoğraf tutkunlarıyla buluşacak. Fotoğraf günlerinde geçtiğimiz yıl motorsikleti ile giderken üzerine düşen yıldırım sonucu hayatını kaybeden dünyanın en önemli spor foto muhabirleri arasında yer alan Kerim Ökten anısına da özel bir seçki yeralacak.

YILIN BASIN FOTOĞRAFLARI BURADA AÇIKLANACAK

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin bu yıl 30. kez düzenlediği Türkiye'nin en önemli medya ödülleri arasında yer alan Yılın Basın Fotoğrağrafları Yarışması'nın ödülleri burada açıklanacak. Dünyaca ünlü foto muhabirleri ve dünyanın en önemli yayın organlarından editörlerin arasında bulunduğu jüri bu yıl değerlendirmesini bu etkinlik çerçevesinde yapacak.

İNSTAGRAMA ÖZEL YARIŞMA

Fotoğraf günleri etkinlikleri içerisinde bir de instagram fotoğraf yarışması yapılıyor. İnstagrama 29 Mart'a kadar #PhotoAntalya etiketi ile yüklenecek fotoğraflar arasından İnsagramda bir milyondan fazla takipçisi olan Mustafa Seven'in de yer aldığı jüri seçim yapacak. Antalya fotoğraflarının değerlendirileceği bu yarışmada toplam 6 bin TL para ödülü verilecek.

ANTALYA'YA TANITIM DESTEĞİ

Türkiye turizminin başkenti Antalya'nın tanıtımı açısından yapılan en renkli organizasyonlardan birini gerçekleştirdiklerini belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, "Böylesi bir kentin dinamiklerine yön veren bir sivil toplum örgütü olarak Antalya'nın tanıtımında büyük adımlar atarken sosyal sorumluluk projelerine de imza atıyoruz. Türkiye'nin ve dünyanın en önemli gözleri 5 gün boyunca Antalya'da olacak. Japonya'dan Güney Afrika'ya kadar pek çok ülkede fotoğraf günleri başlamadan sosyal medyada konuşulmaya başladı. Bu bile yapılan işin büyüklüğünü ve gücünüğ göstermeye yetiyor" dedi.

TARİHİN TANIKLARIYIZ

Türkiye'de ilk kez basın fotoğrafçılığı alanında böylesine büyük bir organizasyon yapıldığını söyleyen TFMD Başkanı Rıza Özel ise festivalin teması tanıklığı şu sözlerle açıkladı; "Foto muhabirlerinin çektiği kareler, bazen bir ulusun sevinci, bir şampiyonluğun coşkusudur, bazen de tabutun üzerindeki bir bayraktır, bir depremde sarsılan hayatlar, koca bir milletin acısıdır. Coşku dolu bir fotoğrafla birbirine kenetlenen milyonlar, çıplak ayaklarıyla alevlerden kaçan küçük çekik gözlü bir kızın karesiyle uykusundan uyanır isyan eder. Bizlerin fotoğraflarına yansıyan acıda, mutlulukta tarih sayfalarına birer görsel kanıttır. ve o kanıtı ortaya koymak o fotoğraf için deklanşöre basabilmek yakın olmayı 'Tanık' olmayı gerektirir. Foto muhabirleri için 'Tarihin tanıkları' ifadesi kullanılır. Bu yüzden PhotoAntalya, tanıklık teması ile yapılıyor"

Photo Antalya Uluslararası Basın Fotoğrafı Günleri çerçevesinde, kentin farklı noktalarında 60'a yakın sergi açılıyor. Sergilerin büyük bölümünün yer alacağı Cam Piramit'te 20 fotoğraf söyleşisi, 4 usta fotoğrafçı söyleşisi, 4 panel, 1 forum, onlarca fotoğraf değerlendirmesi ve onlarca fotoğraf gösterisi, hukuk tartışmaları yapılacak. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde arasında World Press Photo Ödülü kazanan Türk foto muhabirlerinin de yer aldığı 4 üniversite buluşması düzenlenecek. #PhotoAntalya etiketli instagram fotoğraf yarışmasının yapılacağı etkinlikte, TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'nın 30'ncusunun sonuçları açıklanacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Coşkun Aral Ara Güler Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title