Haberler

HSYK Üyeliği İçin Ankara'da Oy Sayım İşlemi Tamamlandı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyeliği İçin İdari Yargıda Yapılan Seçimlerde, Ankara'da En Yüksek Oyu Ahmet Berberoğlu, Birol Erdem, Halil Koç, Resul Yıldırım ve İbrahim Topuz Aldı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği için idari yargıda yapılan seçimlerde, Ankara'da en yüksek oyu alan adaylar belirlendi.

HSYK üyeliği için Ankara ve bölge illerdeki idari hakim ve savcılar, Ankara Adliyesi'nde oy kullandı. Oy kullanma işleminin ardından saat 17.00'de sandıklar açıldı. Seçimde 502 hakim ve savcı oy kullanırken, 1 oy geçersiz sayıldı.

Seçimde Danıştay 6. Daire Tetkik Hakimi Ahmet Berberoğlu 308, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Birol Erdem 281, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Üyesi Halil Koç 268, İstanbul 5. İdare Mahkemesi Üyesi Resul Yıldırım 263 ve Danıştay Savcısı İbrahim Topuz 259 oy alarak en yüksek oy alan ilk 5'i oluşturdu. (ANKA)

(HM/EÖ)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title