Haberler

Hotel Ekipmanları Fuarı 24'üncü Kez Kapılarını Açtı

Anfaş Fuarcılık 24'üncü Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (Anfaş Hotel Equipment), Antalya Expo Center'da 350 firma ve 2 bin 500'ün üzerinde markayla ziyarete açıldı.

Anfaş Fuarcılık 24'üncü Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı (Anfaş Hotel Equipment), Antalya Expo Center'da 350 firma ve 2 bin 500'ün üzerinde markayla ziyarete açıldı.

Yurtiçi ve yurtdışından 35 binin üzerinde ziyaretçi beklenen fuarın açılışı, Vali Ahmet Altıparmak, YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı. Fuara yedinci kez katıldıklarını açıklayan YURTKUR Genel Müdürü Albayrak, bu fuarda gördüklerini her yıl uygulamaya geçirdiklerini anlattı. Geçen yıllarda ranza sistemi ile hayatına devam eden yurtlarda ekim-kasım aylarında öğrencilerin yoğun talebi ile karşılaşılırken, ocak ayı itibariyle doluluk oranının yüzde 60'lara kadar düştüğünü dile getiren Hasan Albayrak, şöyle dedi:

"Bu fuar ile YURTKUR'da battaniye vardı, yorgana dönüştü. Yataklar normal ihale ile alınıyordu ama yanmaz yatak şekline dönüştü. Yastığından nevresimine, banyosunda kullanılan tüm malzemelere kadar bu fuarda seçimlerimizi yapıyoruz. Bugün yurtlarımız mayıs sonunda dahi yüzde 100'ün üzerinde doluluğa sahip bir kurum. Birçok konuda ilkel malzemeler vardı. 15 günde bir mecburen nevresim takımı değişiyordu. Ama şimdi öğrenci istediği her dakika değiştirebiliyor. Yurtlarımızda bu fuar sayesinde 4 yıldızlı bir otel havası var."

YENİLİĞİN BULUŞTUĞU PLATFORM

Turizm sektöründe ticari, kültürel ve gezi amaçlı milyonlarca insan olduğunu dile getiren Vali Altıparmak ise Hotel Ekipmanları Fuarı'nın gerçekten bir marka olduğunu ve birçok yeniliğin, zihinlerin buluştuğu, daha yeşil, sürdürülebilir, insancıl ekipmanların sunulduğu bir platform haline geldiğini kaydetti.

KATILIMCILAR

Fuar için ülke genelinde 4 bin 265 otele duyuru yapıldığını belirten Anfaş Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, 98 adet zincir ve grup otelin satın alma koordinatörleri, CEO'su ve genel müdürünün fuarda olduğunu kaydetti. Türkiye'de markalaşmış 4 bin 998 restoran, 910 catering ve 1610 pastane sahibi veya yetkilisinin de birebir davet edildiklerini aktaran Çalık, yurtdışından ise Almanya, İran, Irak, Makedonya, Sırbistan, Katar, Hindistan, Lübnan, Mısır, Kazakistan, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Yunanistan başta olmak üzere 26 ülkeden katılım yapıldığını dile getirdi.

Çalık, Mısır'dan da Rehana Hotel's Resorts'un yeni açacak olduğu 600 oda ve 9 restoranlı Aquapark Hoteli'nin A'dan Z'ye tüm tefrişatını karşılamak için Anfaş Hotel Equipment Fuarı'nı tercih ettiğini açıkladı.

İRAN FUARIN YILDIZI

İran'ın en büyük hotel zincirinin müdürlerinin de Hotel Equipment Fuarı'nı ziyaret edecekleri kaydedildi. İran'ın çeşitli bölgelerinde toplam 22 hoteli bulunan Parsian Int'I Hotels Company üst düzey yöneticilerinin, grubun yönetim direktörü Ali Dastjer başkanlığında satınalma bağlantısı kurmak üzere Anfaş Hotel Equipment Fuarı'nı ziyaret edecekleri belirtildi.

Ayrıca Katar ve Hindistan'da mutfak ekipmanları ve konaklama sektörüne yönelik malzemeler alanında faaliyet gösteren firmalar, Türkiye'den kendilerine partner bulmak üzere fuarı ziyaret edecekler arasında sayıldı. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Altıparmak Mustafa Çalık Antalya İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title