Haberler

HDP'li Encü : Roboski Kürtler İçin Hassas Bir Noktadır

Güncelleme:

HDP Şırnak Milletvekili adayı Ferhat Encü, "Biz Roboski mücadelesini Meclis'e taşımanın önemli olduğunu düşündük. Bu nedenle HDP adaylığına başvurdum dedi.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde 2011 yılında savaş uçaklarının bombardımanı sonucu kardeşi ve 11 yakınını kaybeden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili adayı Ferhat Encü, "Biz Roboski mücadelesini Meclis'e taşımanın önemli olduğunu düşündük. Bu nedenle HDP'den Şırnak Milletvekili aday adaylığına başvurdum" dedi.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı ve Ortasu köyleri kırsalında, 28 Aralık 201 yılında savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 kişi hayatını kaybetmişti. Olayda kardeşi ve 11 yakınını kaybeden Ferhat Encü, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde HDP'den Şırnak Milletvekili aday adayı olmuş, HDP'nin geçtiğimiz Salı günü açıkladığı listelerde Şırnak'tan 3. sıra milletvekili adayı gösterilmişti. Adaylığının ardından ilk kez konuşan Encü, 4 yıldır Uludere olayının faillerinin ortaya çıkarılmadığını söyledi. Encü, "Bilinen belli olan fiiller ortaya çıkarılıp yargılanmıyor. Bu konuda hukuki anlamla en ufak bir adım dahi atılmış değildir. Bizde Roboski mücadelesini Meclis'e taşımanın önemli olduğunu düşündük. Bundan kaynaklı da HDP'den aday adaylığına başvuruda bulundum. Arkadaşlar da beni bu konuda uygun gördüler. Tabii ki mecliste geçeceğimizin inancındayım. Yüzde 10 barajını aşıp bu antidemokratik barajı parçalayıp Meclis'e gittiğimizde Roboski'nin fiillerinin ortaya çıkarılması için her türlü eylemsellik politikalarını geliştireceğim. Ne yapılması gerekiyorsa Meclis'te soru önergesinden tutun oturma eylemine kadar, Roboski'nin gündeme taşımak, Roboski'nin faillerin ortaya çıkarılıp cezalandırmak için elimden gelen tüm mücadeleyi sağlayacağım" diye konuştu.

"ROBOSKİ KÜRTLER İÇİN HASSAS BİR NOKTADIR"

20 gün önce katırların vurulmaya başlandığını kaydeden Encü, "Roboski'nin üzerinde büyük bir baskı oluşturmaya çalışıyorlar, aynı zamanda da çözüm sürecini tehlikeye sokmaya çalışıyorlar. Tabii ki hepimiz biliyoruz. Roboski Kürtler için hassas bir noktadır. Kürtlerin kalbine açılmış bir deliktir ve yaradır, bu yara kabuğu ve bu yara kaşındıkça kanamaya devam ediyor. Bu yarayı kanatmak için katırları vurmaya başladılar. Burada bir provokasyon zemini oluşturup çözüm sürecinin zora sokan barışa kurşun sıkmak istiyor. Bu karanlık eller bu gibi politikalarla bu amaca ulaşamayacaklarını buradan ifade etmek istiyoruz. Bunu herkes iyi bilsin Kürt halkı özgürlük istiyor Kürt halkı barış istiyor, Kürt halkı yüz yıldır yaşatılan acıların son verilmesini istiyor. Bu açıdan bu ülkeyi yönetenler, bu çözüm sürecini yürütenler Kürtlere bakış açılarının değiştirilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

"DUYARLI OLUP PROVOKASYONLARI BOŞA ÇIKARMALIYIZ"

Ağrı'daki saldırıyı kınayan Encü, "Şırnak halkımızdan Kürt halkımızdan Türkiye halkımızdan bu süreçte biraz daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Duyarlı olup bu provokasyonları boşa çıkarabilecek güçteyiz iradeye sahibiz. 7 Haziran'da 8 Haziran sabahında halkımız büyük bir cevap vereceği inancındayım" ifadelerini kullandı. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ferhat Encü Roboski Şırnak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title