Haberler

Hdp Grup Toplantısı

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, "Son dönemlerde bir hukuk garabeti ile karşı karşıyayız. Yakala, tutukla, sonra bırakma şeklinde tezahür eden bir hukuk oyunuyla karşı karşıyayız." dedi.

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, "Son dönemlerde bir hukuk garabeti ile karşı karşıyayız. Yakala, tutukla, sonra bırakma şeklinde tezahür eden bir hukuk oyunuyla karşı karşıyayız." dedi.

Sadece kadın milletvekilleri ve kadın konukların katıldığı HDP TBMM Grup Toplantısında gündemdeki konuları değerlendiren Taşdemir, uzun bir aradan sonra yine "Kadın Grubu" olarak bir arada olduklarını bildirdi.

Özellikle 7 Haziran'dan sonra Türkiye'de bir değişimin yaşandığını belirten Taşdemir, "100 yıllık inkarcı, asimilasyoncu, yok sayıcı maske yerle bir edildi." ifadesini kullandı.

Taşdemir, son dönemlerde bir hukuk garabetiyle karşı karşıya olduklarını öne sürerek, "Yakala, tutukla, sonra bırakma şeklinde tezahür eden bir hukuk oyunuyla karşı karşıyayız." diye konuştu.

Konca da grup toplantısında

Dirayet Taşdemir, konuşmasının ardından Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, "silahlı terör örgütüne üye olmak ve terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarından tutuklu yargılanan ve 3 Mayıs'ta görülen duruşmada tahliye edilmesi üzerine savcılık tarafından yapılan itirazı değerlendiren bir üst mahkeme olan Batman 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yakalama kararı verilen HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'yı kürsüye çağırdı.

Konca, dört aylık ayrılık süreci yaşadıklarını, bunun geçici bir süreç olduğuna inandığını söyledi.

Mahkemelerde hakim ve savcılara hukuku ve Anayasayı hatırlatmak zorunda kaldıklarını savunan Konca, "Halkımızın yanında bulunalım diye seçildik. Bizi, Meclisten çıkarken gözaltına aldılar, tutukladılar, serbest bıraktılar. Tekrar tutukladılar. Bugün aranızdayım fakat yine bunun kararını değiştirdiler. Tutukla-bırak siyaseti hukuk değildir." değerlendirmesini yaptı.

Cezaevlerinde hak ihlalleri, hukuksuzluklar ve insan onurunu kıran her türlü muamelenin yaşatıldığını öne süren Konca, aylarca tecrit koşullarında kaldıklarını, avukatları ile görüşmelerinin de kayıt altına alındığını belirtti.

Konca, "Hukuksuzluğun kılıcı ile toplumu tehdit etmek, baskı altına almak Türkiye'yi demokratikleştirmeyecek." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Dirayet Taşdemir Türkiye Ağrı Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title