Haberler

Hava Harp Okulu 2006-2007 Eğitim-öğretim Dönemi Törenle Açıldı

Hava Harp Okulu Komutanlığı 2006-2007 Eğitim-öğretim Açılış Yılı, Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu Komutanlığı'nda Düzenlenen Törenle Başladı. Törene Katılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert Yaptığı Konuşmada, Eğitim Konusunda Yapılacak Çalışmaların Başarının Anahtarı Olduğunu Vurgula...

Hava Harp Okulu Komutanlığı 2006-2007 eğitim-öğretim açılış yılı, Yeşilköy`deki Hava Harp Okulu Komutanlığı`nda düzenlenen törenle başladı. Törene katılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert yaptığı konuşmada, eğitim konusunda yapılacak çalışmaların başarının anahtarı olduğunu vurguladı. Cömert, ¨Burada sözünü ettiğim eğitim milli nitelikli, Atatürk ilke ve devrimleri öncülüğünde yapılacak laik ve çağdaş eğitim olmalıdır. Aksine yapılacak uygulamalar ayrışmaları ve kutuplaşmaları artıracağı gibi terörü ve irticayı besleyen itici bir neden olabilir¨ diye konuştu.

¨ÇATI YIKILIRSA HERKESİN ALTINDA KALACAĞI BİR SON KAÇINILMAZ OLUR¨

Türk ulusunun çimentosunun Atatürk ilke ve devrimleri olduğu belirten Faruk Cömert, ¨İrticayı ve terörü besleyen farklı yaklaşımlar ulusumuzu felakete götürür. Çatı yıkılırsa herkesin altında kalacağı bir son kaçınılmaz olabilir¨ dedi.

Cömert, Türkiye`nin birlik ve beraberliğini yok etmeye yönelik terör oyununa karşı yapılan mücadelede tüm milli güç unsurlarının birarada rol alması gerektiğini de sözlerine ekledi.

¨HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE DAYALI SOSYAL YAKLAŞIMLAR BİRLİK, BERABERLİK VE REFAH İÇİN VAZGEÇİLMEZDİR¨

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert konuşmasına şöyle devam etti : ¨Özgürlükleri bölünmelere, toplumu kutuplaşmalara götürerek kendi kendini bitiren bir demokrasi anlayışı; tanrı ile kul arasındaki inançlara müdaheleyi, dini siyasallaştırmayı ve din ile devlet işlerini birbirine karıştırmayı amaçlayan laiklik anlayışı; hukukta insan odaklı sosyal anlayışı kısıtlayan yaklaşımlar, ülkemize yarar değil zarar vermektedir. Hukukun üstünlüğüne dayalı, insanı merkeze alan sosyal yaklaşımlar, ulusumuzun birlik, beraberlik ve refahı için vazgeçilmezdir.¨

¨2011 YILINDA UZAYA TÜRK ASTRONOTU GÖNDERMEK HEDEFİMİZ¨

Yakın gelecekte Türk Hava Kuvvetleri`nin Konya Üssü`nde NATO ülkelerine eğitim verileceğini de dile getiren Hava Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri`nin yüzüncü kuruluş yıldönümü olan 2011 yılında uzaya Türk astronotu göndermeyi hedeflediklerini de anlattı.

HAVA HARP OKULU`NDA 312 YENİ ÖĞRENCİ

İstiklal Marşı ile başlayan tören, Hava Harp okulu öğrencilerinin and içmesi ve tören geçişi ile devam etti. Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Abidin Ünal, 4724 aday arasından seçilen 13`ü bayan toplam 312 öğrencinin yeni eğitim-öğretim yılında Hava Harp Okulu`na dahil olduğunu kaydetti. Hava Harp Okulu öğrencilerine ilk ders, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor İlhan Erdoğan tarafından ¨Liderlik¨ konusunda verildi. Ders sonrası elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, havacılık mühendisliği ve endüstri mühendisliği alanlarında dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü sınıf Hava Harp Okulu öğrencilerine ödül takdim edildi. Dereceye girenler arasında tek bayan öğrenci, Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi olan Yağmur Yavuz oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title