Haberler

Hatay'ın Ana Vatana Katılışının 78. Yıl Dönümü

Hatay'ın ana vatana katılışının 78. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Hatay'ın ana vatana katılışının 78. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Törenler, Vali Erdal Ata, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Atila Kayı ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ömer Dolar'ın, Antakya Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı.

Programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Antakya Şehitliği'nde devam eden programda, çelenk sunumu ve saygı atışı yapıldı.

Şeref defterini imzalayan Vali Ata, törende yaptığı konuşmada, Hatay'ın ana vatana katılışının 78. yıl dönümünü kutlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Tarihi ve kültürel yapısıyla ülkenin eşsiz bir parçası olan Hatay'ın ana vatana ilhakının, cumhuriyet tarihinin bugün de gururunu yaşadıkları hadiselerinden biri olduğunu vurgulayan Ata, şöyle devam etti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün üstün siyasi dehası ve Hataylıların büyük mücadele azmiyle gerçekleşen bu hadise, birlik ve beraberliğin tüm ordulardan daha güçlü olduğunun da bir sembolü olarak, bugün bizlere ilham kaynağı olmaktadır. Bu vesileyle Hatay'ın ana vatana katılışının yıl dönümünü yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Daha sonra Ata ve beraberindekiler, şehitliği ziyaret ederek, mezarlara karanfil bıraktı. Program Kur'an-ı Kerim okunmasıyla sona erdi.

Törenlere, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Defne Kaymakamı Hakkı Uzun, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ve daire müdürleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Erdal Ata Antakya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
title