Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasındaki dönemi bir daha yaşamak istemediklerini belirterek, vatandaşın sistemin her bir noktasında hakim olmasını, çift başlılığı ortadan kaldırmasını ve demokrasiyi güçlendirmesini istediklerini kaydetti.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasındaki dönemi bir daha yaşamak istemediklerini belirterek, vatandaşın sistemin her bir noktasında hakim olmasını, çift başlılığı ortadan kaldırmasını ve demokrasiyi güçlendirmesini istediklerini kaydetti.

İl Başkanlığından yapılan açıklamada, Amasya Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Temurci, kentin her bir noktasında referanduma hazırlandıklarını, anayasa değişikliği paketini gittikleri her yerde, dilleri döndüğü kadar anlatmaya çalıştıklarını aktardı.

Yeni sistemin artılarının çok olduğuna dikkati çeken Temurci, Türkiye'de işlemeyen, aksak bir parlamenter sistem bulunduğunu dile getirdi.

Bu sistemi, işleyen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dönüştüreceklerini belirten Temurci, "Türkiye'deki mevcut sisteme parlamenter sistem demek, Avrupa'daki modern demokrasilere, özellikle parlamentarizme büyük bir haksızlıktır. Dünyayı baz aldığımızda, Türkiye'de şu an uygulanan sistemin, parlamenter sistemle hiçbir alakası yoktur." değerlendirmesini yaptı.

"Millete 'Sen karar ver' diyoruz"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci, demokrasiden vazgeçmek gibi bir düşüncenin asla olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Çünkü bizim şu an istemiş olduğumuz sistemin adı; sadece ve sadece daha demokratik bir sistemdir. Daha demokratik cümlesini neden kuruyorum? Çünkü başkanlık sistemiyle parlamenter sistemi ayıran en temel gerekçelerden biri, hem yasamayı hem de yürütmeyi başkanlık sisteminde milletin kendisinin seçmesidir. Biz ilk defa Türkiye Cumhuriyeti tarihinde vatandaşa, aziz milletimize şunu söylüyoruz. 'Bir daha bu ülkede koalisyonlar olmasın.' Bunu kim istemez? Seçim sonrasında kimin iktidar olacağı kesin olarak belli olacak. 7 Haziran ve 1 Kasım arasındaki o fetret devrini bir daha yaşamak istemiyoruz. Diyoruz ki; 'Ey millet, sen kendi yürütmeni de yüzde 50+1 oyunu vererek seç ve sen sistemin her bir noktasında hakim ol. Bunu yaparken, çift başlılığı ortadan kaldır ve demokrasiyi güçlendir.' Demokrasinin güçlü olması için siyasi partilerin güçlü olması lazım. Siyasi partilerin gücü de milletten gelir."

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul AK Parti Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title