Haberler

Hafik İlçesine Bağlı Yalıncak Köyüne İçme Suyu Getirildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kaymakam Abdullah Özadalı'nın köylülerle bir araya gelmesi- Özadalı'nın çalışmalar hakında bilgi vermesi- Köy sakinlerinin açıklamaları- Akan suyun tadına bakmaları- Özadalı'nın açıklaması Hafik ilçesine bağlı Yalıncak köyüne içme suyu getirildi Hafik ilçesi Yalıncak köyünde 1,5 yıl önce yapılan tahlillerde çeşme suyunda yüksek miktarda arsenik tespit edilmesi üzerine Kaymakamlık tarafından başlatılan çalışmalar sonucunda köylüler temiz çeşme suyuna kavuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kaymakam Abdullah Özadalı'nın köylülerle bir araya gelmesi- Özadalı'nın çalışmalar hakında bilgi vermesi- Köy sakinlerinin açıklamaları- Akan suyun tadına bakmaları- Özadalı'nın açıklaması Hafik ilçesine bağlı Yalıncak köyüne içme suyu getirildi Hafik ilçesi Yalıncak köyünde 1,5 yıl önce yapılan tahlillerde çeşme suyunda yüksek miktarda arsenik tespit edilmesi üzerine Kaymakamlık tarafından başlatılan çalışmalar sonucunda köylüler temiz çeşme suyuna kavuştu.Kaymakam Abdullah Özadalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada 1,5 yıl önce yapılan rutin kontroller sırasında köydeki çeşme suyunun tehlike sınırından 105 kat daha fazla arsenikli olduğunun tespit edildiğini belirtti.Sudaki arsenik oranının giderek arttığının gözlemlendiğini dile getiren Özadalı, Kaymakamlık olarak kirliliğin sebebini araştırmaya ve aynı zamanda köy için temiz su bulma arayışına girdiklerini söyledi.Özadalı, çalışmalarının neticesinde 18 kilometre mesafeden kaliteli içme suyunun köye getirildiğini aktardı. Kirlilik sebebi belirlenemeyen sudaki arsenik miktarının Türkiye'de görülmüş en yüksek oran olabileceğini kaydeden Özadalı, şöyle devam etti: "Su verileri ilçe genelinde düzenli bir şekilde kontrol ediliyor. Yalıncak köyümüzün çeşme suyun arsenikli çıkması üzerine köyümüze hemen su bulamadık ama köye 18 kilometre mesafede Gürlevik Dağının eteklerinde güzel bir su bulduk. Bulduğumuz suyun analizlerini yaptık. Analizlerdeki oran 9 mikrogram yani Avrupa Birliği içilebilir standartlarında çıkınca bu suyu 18 kilometre mesafeden Yalıncak, Benlikaya ve Pirhüseyin köylerimize getirdik. Bugün de suyun akması ve köylü vatandaşlarımızın yüzünün gülmesi bizi mutlu etti." Yalıncak Köyü muhtarı Hasan Aksoy da köylerine temiz su gelmesi dolayısıyla mutlu olduklarını belirterek, emeği geçenler teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Yalıncak Hafik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title