Haberler

Güzelbey'den Genç Girişimcilere Tavsiyeler

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, kendisini ziyaret eden Genç HÜRSİAD üyelerine tavsiyelerde bulundu.

İki yıl önce Hür Sanayici ve İşadamları (HÜRSİAD) bünyesinde kurulan Genç HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri Güzelbey'i makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Genç girişimcilere yatırım ve ticaret alanında önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Güzelbey, "Yaptığınız meslekte kendinizi sürekli yenileyin. Yeniliklere açık ve araştırmacı olun. Projelere ve insanlara değer verin. Sürekli yurt içi ve dışında araştırmalar yapın." diye konuştu.

Gaziantep'in sanayi ve ticaret alanında herhangi bir sıkıntısının olmadığını, çalışkan ve üretken bir sanayici topluluğunun olduğuna vurgu yapan Güzelbey, ikinci ve üçüncü kuşak genç girişimcilerin daha aktif görevler üstlendiğini kaydetti.

Dernekler çatısı altında oluşan genç ve kadın kurullarının faaliyetlerini takdirle karşıladığını aktaran Güzelbey, insanların birer oluşum içinde topluma ve ülkesine hizmet vermesinin sevindirici olduğunu vurguladı.

Genç HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hösükoğlu ise, derneğin kurulma amaçlarını anlatarak gelecekte yapacakları faaliyetlerinden bahsetti.

Üniversite son sınıfta okuyan gençlerin babalarının yanında mesleği ve firmanın yapısını öğrenmeleri için böyle bir oluşum içine girdiklerini dile getiren Hösükoğlu, "Üniversiteyi bitiren genç arkadaşlarımız ya kendi başlarına bir işe girişiyorlar ya da babasının kurduğu işletmede iş hayatına atılıyorlar. Ancak iş dünyasında kendi başınıza hareket etmek çok da verimli olmuyor." şeklinde konuştu.

Bu açıdan bir çatı altında toplanmanın daha verimli olduğuna dikkat çeken Hösükoğlu, "Ancak şunu da unutmamak lazım. Birlikten kuvvet doğar. Biz genç girişimcilerimizi bir çatı altında topladık. Genç girişimci arkadaşlarımıza proje üretip, onlara yol gösterici oluyoruz. Yurt içinde ve dışında yatırım yapmak isteyen, ticaret yapmak isteyen üyelerimize yardımcı oluyoruz. Onlara yeni pazarlar ve ticaret alanları buluyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Hösükoğlu, Gaziantep'te kurulan GÜNSİAF ve TUSKON'a bağlı bir sivil bir toplum örgütü olduklarını, yurt içinde ve dışında kendini ifade etmek isteyen tüm yatırımcıları bünyelerine katılmaya beklediklerini kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Asım Güzelbey Gaziantep Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title