Haberler

Gündem / 6 Ekim 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bas¸bakan Binali Yıldırım, Malezya Savunma Bakanı His¸amuddin Hu¨seyin, Genelkurmay Bas¸kanı Orgeneral Hulusi Akar ve I·talya Dıs¸is¸leri Bakanı Paolo Gentiloni'yi ayrı ayrı kabul edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bas¸bakan Binali Yıldırım, Malezya Savunma Bakanı His¸amuddin Hu¨seyin, Genelkurmay Bas¸kanı Orgeneral Hulusi Akar ve I·talya Dıs¸is¸leri Bakanı Paolo Gentiloni'yi ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.00/15.15/17.45/19.00) (Fotoğraflı)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya tarafından kurulan MIKTA'nın 2. Parlamento Başkanları Toplantısı kapsamında Avustralya'daki temasları izleniyor.

(Hobart) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Binali Yıldırım, TOBB Genel Merkezi'nde 9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda konuşacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AFAD Kampüsü'nde, Türkiye'de bulunan Suriyeli sığınmacıların durumu ve konuyla ilgili planlamaların değerlendirileceği Suriye Koordinasyon Toplantısı'na başkanlık edecek.

(Ankara/13.45)

2- Macaristan Başbakan Yardımcısı Zsolt Semjen, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile Çankaya Köşkü'nde, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile de Bakanlık'ta görüşecek.

(Ankara/11.00/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yerel Aktörlerin Katılımıyla Yerel Yatırım Planlaması Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında düzenlenecek toplantıya katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çağrı Okulları İlkokul bölümü açılış törenine katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, Şehir Hastanesinde incelemelerde bulunacak, sağlık çalışanları ile toplantıda bir araya gelecek, İl Sağlık Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

(Yozgat/11.15-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TBMM Genel Kurulunda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları ele alınacak.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile Enerjisa'ya ait elektrik dağıtım şirketlerinin çağrı merkezi açılışına katılacak.

Albayrak, Hasan Kalyoncu Üniversitesi akademik yılı açılışını yapacak, Nizip-2 Geçişi Barınma Merkezi ve Birecik HES'i ziyaret edecek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin kavşak açılışı töreninde bulunacak.

(Adana 12.00/Gaziantep/14.30-19.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Airshow açılış töreni ile Piri Reis Üniversitesinin akademik yıl açılış programına katılacak.

(İstanbul/11.00/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, 2016 yılı küçük ve orta büyüklükteki girişim istatistikleri ile 2013-2015 hayat tabloları bültenini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakanlık Resmi Konut'ta, Singapur Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan ile bir araya geldikten sonra heyetler arası görüşmeye katılacak.

Çavuşoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni ile baş başa ve heyetlerarası görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/09.00-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, ABD'nin Rusya ile Suriye konusunda ikili ilişkilerini durdurması ve çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının başarısızlığa uğraması hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

(Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gazze'ye Özgürlük Koalisyonu'nun organizesinde yola çıkan Zaytouna gemisine yönelik İsrail'in müdahalesi ve gelişmeler izleniyor.

(Kudüs) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye'de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya'nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ'ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Mısır'da Sina Yarımadası'nın İsrail'den geri alınışının yıl dönümü dolayısıyla kutlamalar düzenlenecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenecek "İbrahim Bedreddin Elmalı" anma programına ve MÜSİAD Genel Merkezinde gerçekleştirilecek "Oku, Dinle ve Yaşa" etkinliğine katılacak.

(İstanbul/14.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, Green Park Otel'de, "Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki İçin Teknik Yardım Projesi"nin kapanış programına iştirak ediyor.

(Ankara/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Hollanda'da, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünün "Değişen Toplumda Dini Miras Turizmi Nasıl Artırılır?" temalı konferansına katılacak, ardından basın toplantısı düzenleyecek.

Avcı, Türk toplumu temsilcileriyle bir araya gelecek, ülkedeki turizm sektörü temsilcileriyle ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

(Utrecht/Amsterdam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- "3. Fotoistanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali" kapsamında Nick Brandt'in "Tozlu Miras" isimli sergisi, O'Art'ta açılacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu 2. maçında Ukrayna ile karşı karşıya gelecek.

(Konya/21.45) (Fotoğraflı)

2- Ümit Milli Futbol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde deplasmanda Hollanda ile karşılaşacak.

(Alkmaar/19.30)

3- UEFA 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Türkiye, deplasmanda Letonya'nın karşısına çıkacak.

(Bucha/15.00)

4- Basketbol FIBA Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Muratbey Uşak, deplasmanda Romanya temsilcisi Cluj Napoca ile mücadele edecek.

(Cluj/20.00)

ÖZEL HABER

1- PKK yandaşlarının 6-7 Ekim'deki saldırılarından yeni görüntüler

HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun çağrısı üzerine iki yıl önce 6-7 Ekim tarihlerinde Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle 35 ilde PKK/PYD yandaşlarınca gerçekleştirilen şiddet olaylarıyla ilgili Van'da yeni görüntüler ortaya çıktı

Görüntülerde, emniyete ait araçların yakılması, terör örgütü yandaşlarının polise ve zırhlı araçlara taş, sopa ve molotofkokteylleriyle saldırması, kalaşnikof silahla açılan ateş sonucu TOMA'nın isabet aldığını telsizle bildiren ekipler ve bir teröristin vurulma anı yer alıyor

(Necat Hazar/Van)

2- "Özel sektörde maaşlar 2017'de yüzde 9 artacak"

Korn Ferry Hay Group'un "2016 Ücret ve Yan Haklar Araştırmaları", Türkiye genelindeki özel şirketlerin gelecek yıl maaşlarda ortalama yüzde 9 zam yapacağını ortaya koydu

Araştırmaya göre, gelecek yıl en yüksek maaş artışı yüzde 12,2 ile çağrı merkezleri, en düşük maaş artışı ise yüzde 7,8 ile yatırım ve finansal kiralama sektöründe olacak

Korn Ferry Hay Group Bilgi Hizmetleri Müdürü Ersin Yıldırım:

"Geçen yıl gibi 2017'de de yüzde 9 düzeyinde gerçekleşecek ücret artışları, özel sektörün önünü görebildiğini ve gelecek planlarını büyüme üzerine kurguladığını gösteriyor"

(Belgin Yakışan Mutlu/İstanbul)

3- İslam Kalkınma Bankasından enerjiye açık çek

İslam Kalkınma Bankası Türkiye Direktörü Saleh Jelassi:

"Türkiye'ye gelecek 10 yılda enerji yatırımları için ciddi bir destek sağlamayı planlıyoruz"

"İslam Kalkınma Bankası'nın AAA reytingini kullanarak, Türkiye'deki enerji yatırımcılarının daha düşük maliyetli finansman kullanmasında ve enerji yatırımlarını gerçekleşmesinde yardımcı olabiliriz"

"Konya-Karapınar'da gerçekleştirilecek güneş enerjisi projesinde yatırımcıları destekleyeceğiz, çünkü burada kullanılacak ekipman ve teknolojilerin yerli üretim kapasitesini geliştirmesi de amaçlanıyor"

(Nuran Erkul/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Malezya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title