Haberler

Gümüşhane'de 'Zigana 11. Lames Şenliği' düzenlendi

Gümüşhane'de Zigana Doğa Okulu tarafından Geleneksel 11. Lames Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği düzenlendi.

Gümüşhane'de Zigana Doğa Okulu tarafından Geleneksel 11. Lames Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği düzenlendi.

Torul ilçesi sınırlarında yer alan Zigana dağı eteklerinde tarihi İpek yolu üzerindeki Zigana köyünde bulunan tarihi okulun bahçesinde yapılan etkinlikte katılımcılara yörede 'Lames' olarak bilinen gözleme ve ayran ikram edildi. Yöresel kıyafetlerin sergilendiği, yöresel ürünlerin satışının yapıldığı programda iş insanı, tasarımcı Ayşegül Öznur Parlak tarafından hazırlanan "Zigana Çiçekleri Elbisesi" ve "Yetişkin Gençler Defilesinin" yer aldığı etkinlikte horon gösterileri de sunuldu.

Atma türkü, şiir okuma gösterilerinin sergilendiği programda Cemer Akıl Oyunları yarışması da düzenlendi. Çeşitli resim ve fotoğraf sergilerinin de açıldığı programda ayrıca kitap standı da kuruldu.

Zigana Doğa Okulu Başkanı Savaş Aydın yaptığı konuşmada, somut olmayan değerlerin korunması için bu tür etkinlikleri geleneksel hale getirmeye çalıştıklarını belirterek, Zigana coğrafyasının yetiştirdiği insanları bir arada görmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Torul Belediye Başkanı Evren Özdemir ise, zengin kültürel mirasa sahip coğrafyada unutulmaya yüz tutmuş geleneklerin yaşatılmaya çalışıldığını belirterek, "Farkındayız ki her köyümüzün ayrı bir değeri ayrı bir manevi hazzı ve ayrı bir yaşanmışlığı vardır. Biz de Torul Belediyesi olarak bu manevi değerlere kültür ve zenginliklere sahip çıkmak adına çalışmalarımızı sürdürecek, bu çalışmaları gerçekleştiren oluşumlara aynı kararlılıkta destek olacağımızı buradan ifade etmek istiyoruz" diye konuştu.

Programda konuşan CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Zigana coğrafyasının binbir güzelliği bünyesinde barındırdığını belirterek, "İstanbul Milletvekili olmama rağmen memleketime ve coğrafyama her zaman bağlılık duyuyorum. Her zaman insanımıza ve memleketimize hizmet ettik. Etmeye de devam edeceğiz. Bu tür etkinliklerimize her zaman destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Etkinlikte konuşan Torul Kaymakamı Onur Aykaç, Zigana'nın gönlünde ayrı bir yeri olduğunu belirterek, "Bu bölgede görev yaptığım için kendimi şanslı görüyorum. Bizler elimizden geldiği kadar devletimizin imkanları doğrultusunda devlet, millet iş birliği içerisinde sizlere hizmet etmekten sizlere elimizden gelen desteği vermekten büyük mutluluk duyacağız" şeklinde konuştu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gümüşhane Torul Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Bakmadan Geçme

Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title