Haberler

Global Altyapı Gümüşsan'ı Devralmak İçin Ön Anlaşma İmzaladı

Global Altyapı, Gümüşsan Enerji'yi Devralmak İçin Ön Anlaşma İmzaladı. Anlaşmanın Tamamlanması İse Mali ve Hukuki İncelemelerin Sunucuna ve Bitlis'teki 3 Adet Hidroelektrik Santral Lisans Başvurusunun Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (Epdk) Tarafından Onaylana Bağlı Bulunuyor.

Global Altyapı, Gümüşsan Enerji'yi devralmak için ön anlaşma imzaladı. Anlaşmanın tamamlanması ise mali ve hukuki incelemelerin sunucuna ve Bitlis'teki 3 adet hidroelektrik santral lisans başvurusunun Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) tarafından onaylana bağlı bulunuyor.

Global Yatırım Holding'den İMKB'ye gönderilen açıklamada, iştiraki olan Global Altyapı Hizmetleri ve İşletmecilik'le Gümüşsan Enerji Elektronik Elektrik İnşaat'ın pay sahipleri Özgür Gümüş ve İhsan Gümüş arasında ön anlaşma imzalandığı kaydedildi.

Açıklamada, anlaşma kapsamının Gümüşsan'ın Global Altyapı'ya devri, Global Altyapı'nın Gümüşsan nezdinde yapacağı mali ve hukuki incelemelerin Global Altyapı tarafından tatminkar bulunması ve Bitlis'teki toplam 49 MW'lik 3 adet hidroelektrik santral lisans başvurusunun Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından onaylanması ön koşullarına tabi olduğu vurgulandı.

Söz konusu ön anlaşmanın 6 Mart 2007 tarihinde imzalarının tamamlandığı kaydedilen açıklamada, hisse devir bedelinin bir yıllık elektrik üretimine karşılık gelen ciro rakamı ve alıcıyla satıcının ticari anlaşmaları çerçevesinde karar verildiği anlatıldı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title