Haberler

Gençler "Gençler için" Afrika'nın Zirvesinde

Afrika'nın en yüksek dağı 5,895 metrelik Kilimanjaro'ya yaptıkları tırmanış ile bağış toplayarak Toplum Gönülleri Vakfı'nın "Gençlere Değer" projesine destek oluyor.

Yurtdışında yaşayan 8 Türk genci,

Altı yıldır Amerika, İngiltere ve Kanada'da yaşayan lise arkadaşları Ayşe, Begüm, Doruk, Itır, Jean, Selin, Şirin ve Volkan, Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın (TOG) "Gençlere Değer" kampanyasına destek vermek üzere 28 Ağustos'ta başlayan zorlu bir programla Kilimanjaro'ya tırmanıyor.

Hakuna Matata ekibi liseden yakın arkadaş olan, yurtdışındaki üniversite eğitimleri ve iş yaşamları sırasında da dostlukları devam eden 8 gençten oluşuyor. Kendilerini hazırladıkları http://hakunamatatakili.tumblr.com/ adresindeki blogda "Bizler yüksek öğrenimlerini yurtdışında yapmış ve halen yurtdışında yaşayan 8 Türk genciyiz. Aramızdan bazıları iş hayatına atılmış, bir kısmımız ise lisansüstü öğrenimlerini sürdürmekte. Spora ve doğaya olan tutkumuz, dostluğumuzu pekiştiren ortak özelliğimiz" şeklinde anlatıyorlar.

"Hakuna Matata" Afrika'nın Swahili dilinde bir deyim. Türkçe karşılığı "dert etme, sorun yok" olarak çevrilebilecek bu kelime ülkemizde Aslan Kral filmi ile meşhur olmuş. Ekip, henüz çocukken seyrettikleri Kilimanjaro bölgesinde geçen bu filmden ve aynı zamanda bir yaşam felsefesi olarak benimsedikleri bu kelimeden esinlenerek Hakuna Matata'yı grubun adı olarak seçmiş.

Hayatı Değiştirmek İçin Küçük Bir Destek Yeter, Çünkü Gençlere Değer!

Hakuna Matata ekibi, Türkiye'de yardımseverlik ve spor kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlayan ve 1000'in üzerinde üyesi bulunan Adım Adım oluşumu ile tanışmalarının ardından bu zorlu ve önemli tırmanış ile Türkiye'deki gençlere destek olmaya karar vermiş. Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın kendini ifade edebilen, özgüveni yüksek, sorunların çözümüne yönelik inisiyatif alan gençler yaratmak ve gençlerin aktif bir yurttaş olarak gelişimine katkıda bulunmak amacıyla başlattığı "Gençlere Değer" kampanyasına bağış toplamak üzere harekete geçen Hakuna Matata, Kilimanjaro tırmanışlarından toplayacakları bağış ile 100'ün üzerinde gence destek olmayı hedefliyor.

Hakuna Matata ekibi cep telefonlarının pili bitmeden web sitelerine ekledikleri son mesajlarında, daha zirveye ayak basmadan bu hedeflerini gerçekleştirmeye çok yaklaşmış oldukları için çok mutlu olduklarını ifade ediyor.

Bağış yapmak, Hakuna Matata ve Kilimanjaro tırmanışı ile ilgili detaylı bilgi almak için www.hakunamatatakili.tumblr.com adresi ziyaret edilebiliyor.

Gençlere Değer, Zirveye Değer

Hakuna Matata ekibi, gündüzleri ortalama 6 saatlik zorlu tırmanma yürüyüşleri ve geceleri dondurucu soğukta kamplarda geceleme ile geçen 5 günün ardından, 2 Eylül'de son tur tırmanışlarına başladılar, 3 Eylül gün doğarken Kilimanjaro'nun 5,895 metrelik zirvesine ayak basmaları bekleniyor.

Hakuna Matata ekibinin 28 Ağustos Kilimanjaro'da otelde buluşmasıyla start alan yolculuk programı, 29 Ağustos'ta ormanların içinden yapılan 6 km uzunluğunda 6-8 saatlik bir yürüyüşten sonra akşam Machame kamp alanına varılmasıyla devam etti. 30 Ağustos'ta yaklaşık 6 saatlik bir tırmanma yürüyüşünün ardından Moorland'de Shira Platosu ve Meru volkanının manzarasına karşı geceleyen ekip, 4. gün yani 31 Ağustos sabahı Shira Kampı'ndan çıkarak Kibo Zirvesi'ne tırmandı. Buradan ise 9 km'lik yürüyüşle geceleyecekleri Buttress Point'teki Barranco Kampı'na vardı. 1 Eylül'de Barranco vadisinden ilerleyerek Barranco duvarını çıkan ekip, 7 saatlik bir tırmanma ile Barafu Kampına ulaştı. Ekip, tehlikeli bir dağ sırtında olan kampa karanlıktan önce vararak vakitlerinin bir kısmını bölgeyi tanımak üzere kullandı. 2 Eylül'de irtifaya kendilerini alıştırmak için daha kısa bir yürüyüş yapan Hakuna Matata, zirve yolculuğuna hazırlandı. 3 Eylül gece yarısı ise Afrika'nın en yüksek noktası için yola koyulacaklar. Kilimanjaro'nun en dik yeri olan yolun bu kısmında 7 saatlik bir yürüyüşün sonunda gün doğarken 5735 metredeki Stella Point'e ulaşan Hakuna Matata üyesi 8 genç, buradan zirveye kadar 1 saatlik daha yol kat ederek 3 Eylül sabahı Afrika'nın en yüksek noktasına ayak basacak.

Bağış için:

Bağışınızın Hakuna Matata adına kaydedilebilmesi için bağış yaparken açıklama kısmına " AA-HMatata-KendiAdınız" yazılması önemli.

Toplum Gönüllüleri Vakfı/ Garanti Bankası Bağlarbaşı Şubesi (422)

HESAP NO: 6297281/ IBAN : TR93 0006 2000 4220 0006 2972 81

Hakuna Matata Ekibi

Ayşe Sabuncu "Atom Karınca"

Robert Kolej ve Johns Hopkins Üniversitesi Bilgisayar mezunu. Şimdi New York'ta Citigroup'ta bankacılık yapıyor. Ekstrem sporlar düşkünü. Wakeboard, snowboard, kitesurf ve hatta düz duvara tırmanmayı seviyor.

Begüm Dora "Terapist"

Bilkent University Preparatory School (BUPS) ve Northwestern Üniversitesi Psikoloji Mezunu. Begüm, 2011 Mayıs ayında New York Üniversitesi'nde Psikoloji Master'ını tamamladı. Kayak, voleybol, yoga ve windsurf yapmaktan çok hoşlanıyor. Yüksek irtifada arkadaşları "Terapist" Begüm'ün manevi desteğinin oksijensizliği hissettirmeyeceğini ümit ediyor.

Doruk Gürel "Older Twin"

Volkan'ın ikizi. Ekipteki en eğitimli dağcı. Indoor Climbing (İç mekan tırmanışı) eğitimi almış, dondurucu Kanada ikliminde kampçılık yapmış ancak Kilimanjaro'dan önce böyle bir irtifaya tırmanmamış. BUPS ve Kanada Queen's Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olan Doruk doğa ve spor yanında güneş, rüzgar gibi yeşil enerji konularıyla yakından ilgili. Arkadaşları yüksek irtifada bile çok güzel muzlu krep yaptığını söylüyor.

Volkan Gürel "Evil Twin"

Doruk'un ikizi. BUPS ve Massachusettes Institute of Technology (MIT) Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Ekonomi çift dal üniversite eğitimini tamamladıktan sonra hunch.com'da yapay zeka üzerine çalışmaya başlamış. Voleybol, bisiklet ve koşu sporlarını aktif olarak yapan Volkan Hawaii'de 2009'da maraton tamamlamış. Kilimanjaro tırmanışı, tırmanış öncesi safari ve arkadaşlarıyla Afrika macerası konusunda çok heyecanlı.

Itır Köymen "Tesisatçı"

BUPS'tan sonra Edinburgh Üniversitesi'nden Elektrik-Elektronik yüksek mühendisi olarak mezun olmuş. Şu anda Londra'da, Imperial College'da Biyomühendislik doktorasının ilk senesini tamamlıyor. Basketbol, dağ bisikleti, yoga, kayak gibi birçok spor alanıyla ilgileniyor ve bu yatkınlığı dağcılığa da kullanmak istiyor

Jean Artukmaç "Bıdık"

BUPS, McGill Üniversitesi ve Royal Holloway Üniversitesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra, Bentley'nin Ortadogu, Afrika ve Hindistan satış koordinatörü olmuş. 0.1 tonla grubun en ağır ve neşeli elemanı olan Jean'un en zayıf noktası örümceklerdir.

Selin Akatlı "Enthusiast"

Robert Kolej mezunu ve Northwestern Üniversitesi Matematik ve Psikoloji mezunu Selin, şimdi New York'ta JP Morgan'da bankacılık yapmakta. Müzik ve adrenalin bağımlısı olan Selin, ekibin motivasyon unsuru.

Şirin Neyzi "Tembel"

Robert Kolej ve Duke Üniversitesi Ekonomi ve Politika mezunu olan Şirin, Citigroup New York ofisinde Ayşe'yle beraber çalışmakta. Kilimanjaro'ya tırmanabilmek için spora giden, sağlıklı beslenen Şirin'in zirveye kadar tırmanacağından arkadaşlarının şüphesi yok

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title