Haberler

Geleceğin Eğitimine Yön Verenler Zirvesi'nde, Bahçeşehir Koleji Yöneticileri Buluştu

Güncelleme:

Bahçeşehir Koleji tarafından düzenlenen "Geleceğin Eğitimine Yön Verenler Zirvesi"nde 21. yüzyılın eğitimi ve robot çağı masaya yatırıldı.

Gerçekleşen zirveye BUEK Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Bahçeşehir Kolejinin Türkiye genelindeki kurucu temsilcileri ve yöneticiler katıldı. Bu yıl Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinin ve öğretmenlerinin çalışmalarıyla Milli Eğitim Müfredatına 11 yeni ders eklediklerini belirten Enver Yücel "Sadece kendi öğrencilerimiz için değil Türkiye eğitiminin kalitesinin artması için özveriyle çalışıyoruz. Eğer eğitimin kalitesiniyükseltebilirsek ülke sorunlarının büyük kısmı yok olur." dedi.

Türkiye'nin 56 ilinde 125 kampüsle 75 bin öğrenciye eğitim veren Bahçeşehir Kolejinin yöneticileri İstanbul'da düzenlenen "Geleceğin Eğitimine Yön Verenler Zirvesi"nde bir araya geldi. Hızla değişen dünyada eğitimin geleceğinin ve rolünün masaya yatırıldığı zirvede konuşmacılar "değerler" kavramına da dikkat çekti.

Geleceğin Dünyasına Hâkim Mezunlar

Konuşmasına geleceğin dünyasına mezunlar yetiştirmek için, global eğitim trendlerini ve teknolojilerini yakından takip ettiklerini belirterek başlayan BUEK Başkanı Enver Yücel: "Eğitim öğretim açısından dünyanın en iyi okulları ile yarışabilecek konumdayız. Mükemmel olma yolunda adım adım ilerliyoruz. Eğitim teknolojilerini en iyi şekilde içeriklerimize entegre ettik. Yenilikçi eğitim teknolojilerini kullanma açısından kodlama derslerimizle öncü olduk. Türkiye'nin en büyük bankalarıyla çocuklarımıza kodlama öğretme projelerine imza atıyoruz. Bahçeşehir Koleji bugün Türkiye'nin eğitim dünyasındaki lider, yenilikçi ve girişimci konumunu kanıtlamıştır. Ülkenin sorunlarını çözmek için uğraşların temelinde eğitim vardır. Eğitimi çözmeden ülkelerin bir adım ileri gitmesi mümkün değildir. Ekonominin gelişmesi için katma değeri yüksek üretim şart ve eğitim vasatlıktan kurtulmazsa bunu asla başaramayız" dedi.

Dünya arenasında Bahçeşehir Kolejinin ismini sadeceakademik başarılarla duyurmanın yetersiz olacağına da değinen Yücel,Bahçeşehir Koleji basketbol ve e-spor takımı SuperMassiveile dünyaya isimlerini farklı yapılanmalarla da duyurmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Türkiye'nin Eğitimine Yön Veriyoruz

Kaliteli eğitimi Türkiye'nin her yerine aynı kaliteyle taşıdıklarını belirten Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ;"Bu yılda eğitim yatırımlarımıza ve büyümeye devam ettik. Bahçeşehir Koleji olarak 25.yılımızda 25yeni kampüs açtık. Biz eğitim meselesine ülke meselesi olarak bakıyoruz. Bu yüzden çalışmalarımızı, sadece kendi kurumlarımız içerisinde değil ülke geneline yayılacak şekilde hayata geçiriyoruz. Dünyamız değişiyor, çağımızdeğişiyor, çocuklar değişiyor ancak bir tek şey değişmiyor; insanın öğrenme merakı ve öğrenme beceresi. Bu yolda bu merakla yoluna devam eden bir kurum ve aileyiz.Bizler gerçek birer kaşifizhem bugünün olaylarını ele alıyor hem de geleceğe göre rota oluşturuyor ve MilliEğitim Bakanlığımız için özel çalışmalara imza atıyoruz. Amacımız bu ülkenin geleceğini aydınlığa taşıyacak mezunlar yetiştirmek.Biz Anadolu'dan başarılı insanlar çıktığında şaşırmayacağımız bir gelecek kurmak istiyoruz" dedi.

2020'de Halka Arz Planlıyoruz

Geleceğin Eğitimine Yön Verenler Zirvesi'nde Bahçeşehir Kolejinin gelecek hedeflerini anlatan İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel: "En geç 2020'de halka arzımızı planlıyoruz. Tüm çalışanlarımızı halka arzdan önce bir miktar şirketimize ortak etmeyi de hedefliyoruz. Bunun ABD'de örnekleri var. Türk eğitim sektöründe bir ilki başarmış olacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Yücel Bahçeşehir Türkiye CEO Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title