Haberler

Gediz Yaşam Parkı'na Yürüyüş Parkuru, Bisiklet Yolu ve Patent Pisti Yapımı

Kütahya’nın Gediz ilçesi Adnan Menderes Yaşam Parkı’na belediye tarafından yürüyüş parkuru, bisiklet yolu ve patent pisti yapımı için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Kütahya'nın Gediz ilçesi Adnan Menderes Yaşam Parkı'na belediye tarafından yürüyüş parkuru, bisiklet yolu ve patent pisti yapımı için çalışma başlatıldığı bildirildi.

Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, Adnan Menderes Yaşam Parkı'nda yaptıkları spor tesislerinin yanı sıra, kentte her yaştan ve her kesimden insanın kullanabileceği açık alan ve spor alanları yaparak vatandaşları spora teşvik etmeye devam ettiklerini söyledi.

Saraoğlu, "Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Gediz" sloganıyla Adnan Menderes Yaşam Parkı'na bin metre yürüyüş yolu, 750 metre bisiklet yolu ve patent yolu yapım çalışmaları başlamıştır. Yürüyüş yolu ve bisiklet yolu zemininde doğal kiremit irmiği kullanılarak, bu parkurun yapımda doğal ortama zarar verilmeden ağaç kesimi yapılmamıştır" dedi.

İlçede hareketsiz yaşam'a bağlı olarak aşırı kilo sorunlarının ortaya çıktığını, dolayısıyla kişilerin sağlık sorunları yaşadıklarını belirten Başkan Saraoğlu, "Proje kapsamında halkımıza sağlıklı yaşam konusunda, günlük hayatta uygulanabilir ve kısa sürede etki gösterecek imkanlar sunmaktayız. Amacımız halkımız için gerekli sosyal hizmetleri sağlayarak, bölgedeki yaşam standardını yükseltmek. Yapılaşmanın hız kesmediği ilçemizde halkımız için sosyalleşebilecekleri, spor yapıp nefes alabilecekleri yeni yaşam alanları açmaya devam ediyoruz" diye konuştu.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmed Ali Saraoğlu Adnan Menderes Kütahya Gediz Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title