Haberler

GAZZE'DEN TAHLİYE EDİLEN 107 TÜRK VATANDAŞI DAHA İSTANBUL'A GELDİ

Güncelleme:

İSRAİL'İN Gazze'deki saldırılarının ardından bölgede mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesi devam ediyor.

İSRAİL'İN Gazze'deki saldırılarının ardından bölgede mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesi devam ediyor. Bugün sabah saatlerinde İstanbul'a getirilen 87 kişinin ardından öğle saatlerinde 107 kişinin daha tahliyesi gerçekleştirildi.

Dışişleri Bakanlığı ve AFAD Koordinasyonunda Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'nda bulunan 107 Türk vatandaşı Türk Hava Yolları'na ait uçakla (THY) saat 13.45'te Kahire'den İstanbul'a getirildi. Türk vatandaşları İstanbul Havalimanı VIP Salonu'nda AFAD yetkilileri tarafından karşılandı. Pasaport işlemleri nedeniyle bir süre terminalde beklemek zorunda kalan vatandaşlar daha sonra otobüslerle ikamet edecekleri yerlere hareket ettiler.

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR FÜZELERDEN OLMAZSA AÇLIKTAN ÖLÜYORLAR

THY'nin uçağıyla Kahire'den İstanbul'a gelen Abdullah ve Muhammed El Nur kardeşler, Gazze'deki insanlar saldırıların yanı sıra hem açlıktan hem de susuzluktan ölüyorlar. Yardım yok. Güvenli hiçbir yer yok. 45 gündür yollardayız. Hiç uyuyamıyoruz. Yemek yemiyoruz. Filistinli çocuklar füzelerden ölmezse açlıktan ölüyor. Türkiye'ye geldiğimiz için İyi hissediyoruz. Arkadaşlarımız, akrabalarımız Gazze'de kaldı. Onlar için üzülüyoruz dedi.

COCUKLARIM İÇİN TÜRKİYE'YE GELDİM

Türk vatandaşı Reyhan Bulut Jahjo ise, Geride bıraktıklarım için üzülüyorum. Eşim orada kayınvalidem orada. Bütün ailem orada kaldı. Çocuklarımı tercih ederek buraya geldim. Çok şükür ki geldim. Orada vahşet yaşanıyor. İnsan parçaları gördüm. Hastaneler bombalandı, okullar vuruldu. Ne ev kaldı ne camiler kaldı. Camileri bile vurdular. Benim oturduğum yerde bir tane okul kalmadı diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul İsrail Gazze Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title