Haberler

Gazze'de yerinden edilen Filistinliler çadırlarda zor koşullarda yaşıyor

Güncelleme:

Gazze Şeridi'nde yerinden edilen on binlerce Filistinli, çadırlarda yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamamaktan yakınıyor. Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) ise geçici barınma bölgelerindeki insanların feci koşullardan muzdarip olduğunu ve hastalıkların yayılma riskinin arttığını belirtti.

GAZZE, 30 Ocak (Xinhua) -- Filistinli Om Mohammed Al-Attar, üç gecedir Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bulunan çadırında mekik dokuyarak beş çocuğunun yataklarına sızan yağmur suyunu dışarı atmaya çalışıyor.

Yaşlı gözlerle Xinhua'ya konuşan 45 yaşındaki kadın, "Şiddetli yağmurda yatakları ve kıyafetleri ıslandığı için çocuklarımın gözüne uyku girmedi. Onları soğuktan koruyacak herhangi bir örtü olmaksızın dışarıda durmak zorunda kaldılar" dedi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya kasabasından Refah kentine göçmek zorunda kalan Al-Attar, ailesinin evsiz kaldığını ve "kendilerini İsrail bombaları şöyle dursun soğuktan bile koruyamayan" bir çadırda yaşadıklarını söyledi.

Aynı sıkıntılı koşullar, karısı ve altı çocuğuyla Cibaliye mülteci kampında yerinden edildikten sonra Refah kentine gelen Walid Hammad'ı da sarsmış.

Geceleyin ailesiyle yağmur suları altında kalan Hammad, ertesi sabah güneş doğar doğmaz çadırı incelediğinde ahşap direklerin kırıldığını ve çadırın içindeki her şeyin su altında kaldığını, içeride küçük bir göl oluştuğunu görmüş.

Xinhua'ya konuşan Hammad, "Bu çile daha ne kadar sürecek bilmiyorum. Ölümden kaçtık, şimdi de yağmurdan kaçıyoruz. Ancak gündelik ihtiyaçlarımızı karşılayamadığımız bir durumda dondurucu soğukta başımıza bela olan hastalıklardan kaçamadık" dedi.

Hammad ve Al-Attar, İsrail'in kuşatma altındaki kıyı şeridine düzenlediği askeri operasyondan kaçmak isteyen, zorla yerinden edilmiş on binlerce Filistinlinin yaşadığı çadırlarda yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamamaktan yakınıyor.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Gazze'de yerinden edilmiş on binlerce insanın yiyecek, su, barınma, tıbbi bakım eksikliği nedeniyle geçici barınma bölgelerinde feci koşullardan muzdarip olduğu konusunda uyardı.

BM ajansı, özellikle yağmur kaynaklı su baskınlarında "tuvalet bulunmaması nedeniyle hastalıkların yayılma riskinin arttığı" uyarısında bulundu.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Birleşmiş Milletler Gazze İnsan Hakları Doğal Afetler Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title